Τσέλσι: Σαν να ήξερε ακριβώς ο Τούχελ πώς να βάλει... φωτιά στους παίκτες του (vids)

Ο Τόμας Τούχελ την παραμονή της αναμέτρησης στη Μαδρίτη είχε... ξεγράψει την Τσέλσι ενόψει του επαναληπτικού προημιτελικού με την Ρεάλ. «Ν' αποκλειστούμε με τρόπο που να μας κάνει να δυσκολευόμαστε να το πιστέψουμε» είχε αναφέρει. Κι αυτό λειτούργησε... απόλυτα ευεργετικά, βάζοντας φωτιά στους «μπλε» που στο «Σαντιάγο Μπερναμπέου» τα έπαιξαν όλα για όλα.  



Τσέλσι: Σαν να ήξερε ακριβώς ο Τούχελ πώς να βάλει... φωτιά στους παίκτες του (vids)

«Δείξαμε δύναμη, είχαμε κουράγιο, είχαμε την ποιότητα που απαιτούσε η περίσταση και όλα έγιναν με τον σωστό τρόπο».

Τάδε έφη Τόμας Τούχελ αμέσως μετά τη νίκη (3-2) επί της Ρεάλ το βράδυ της Τρίτης, δίχως όμως να έχει πάρει το εισιτήριο των ημιτελικών του Τσάμπιονς Λιγκ στα χέρια του.

Η Τσέλσι στο «Μπερναμπέου» έκανε μαγική εμφάνιση. Τόσο που ανάγκαζε την Ρεάλ σε λάθη από τη δεύτερη μεταβίβαση και μάζευε δεύτερες μπάλες για να διατηρήσει το παιχνίδι στο μισό γήπεδο των «μερένγκες» ξεκινώντας επιθέσεις από το μεσαίο τρίτο.

Η «βασίλισσα» τα βρήκε σκούρα κόντρα στους «μπλε» που μετά το χατ-τρικ του Μπενζεμά και το εις βάρος τους 3-1 στο «Στάμφορντ Μπριτζ», δεν είχαν τίποτα να χάσουν. Και τα δυο απαραίτητα γκολ για τους Λονδρέζους ήρθαν σε απολύτως καίρια σημεία.

 

 

Το πρώτο στο 15' από τον Μαόυντ ως επιβράβευση της αποφασιστικότητας και της έντασης με την οποία ξεκίνησαν οι Πρωταθλητές Ευρώπης. Το δεύτερο στο 50', για να ... κόψει τα πόδια των παικτών της Ρεάλ που πλέον έπρεπε ν' αγχωθούν.

 

 

Ο Τόμας Τούχελ τοποθέτησε τον Κόβασιτς δίπλα στον Καντέ στα χαφ αφήνοντας τον Ζορζίνιο στον πάγκο, ενώ, στους αναπληρωματικούς ήταν και ο Θέσαρ Αθπιλικουέτα που στο προ εβδομάδας παιχνίδι στο Λονδίνο είχε ταλαιπωρηθεί τρομερά από τον Βινίσιους.

Στην άμυνα ο Ρούντιγκερ ήταν εξαιρετικός... μέχρι το λάθος που κάνει στο γκολ του Μπενζεμά όπου υπολογίζει άσχημα και πέφτει και στο έδαφος, ενώ, ο Λόφτους – Τσικ που βοήθησε την επιθετική τριάδα των Μάουντ, Χάβερτς και Βέρνερ ξεχώρισε. Και όλοι μαζί οι «μπλε» είχαν την νοοτροπία πως αφού ήταν... ήδη χαμένοι, το μόνο που μπορούσαν να κάνουν ήταν να τους διαψεύσουν όλους.

Εξάλλου, όταν είσαι με την πλάτη στον τοίχο, ο μόνος δρόμος είναι μπροστά. Δεν πάει πιο πίσω. Δεν γίνεται. Και με αυτό το σκεπτικό οι Πρωταθλητές Ευρώπης βρίσκοντας μια αρκετά νωθρή Ρεάλ, το εκμεταλλεύτηκαν στο έπακρο.

Η μαγική στιγμή του Μόντριτς στο 80' και το γκολ του Ροντρίγκο έφεραν την παράταση, εκεί πάλι χάθηκαν ευκαιρίες με τους Ζίγιεχ και Πούλισικ, ωστόσο, ο Μπενζεμά ήταν εκείνος που θα ολοκλήρωνε το συγκεκριμένο κεφάλαιο της ιστορίας του φετινού Τσάμπιονς Λιγκ.

«Είμαστε απογοητευμένοι και παράλληλα υπερήφανοι» είπε ο Τούχελ στη συνέντευξη Τύπου. Αυτό ακριβώς που είχε αναφέρει και πριν από το ματς. Ήθελε να αισθάνονται οι παίκτες του πως πραγματικά θα μπορούσαν να πετύχουν. Πως το πάλεψαν στο γήπεδο. Σίγουρα έκαναν την υπέρβαση και το 0-3 δεν το περίμενε κανείς, ωστόσο, τα λόγια του Γερμανού κόουτς από τη Δευτέρα μάλλον ήταν... ευεργετικά. Έστω κι άθελά του, έκανε πολύ καλό στους παίκτες του. Κι ας κούνησαν μαντήλι για φέτος στο τουρνουά.

 

 

 

 

 

Κώστας Ζάλιαρης