Κόλλησαν στο «μηδέν» Λέστερ και Αϊτχόφεν!

Λέστερ και Αϊτχόφεν έμειναν στο 0-0 στο Κινγκ Πάουερ για τον πρώτο αγώνα της φάσης των «8» του ΟΥΕΦΑ Κόνφερενς Λιγκ, με τις «αλεπούδες» να είναι καλύτερες στο α’ ημίχρονο χωρίς να καταφέρνουν να πετύχουν το πολυπόθητο γκολ. Οι γηπεδούχοι έκλεισαν εξαιρετικά τους χώρους στα μετόπισθεν, απειλήθηκαν ελάχιστα και πλέον θα ψάξουν την πρόκριση στην Ολλανδία σε μία εβδομάδα από τώρα.



Κόλλησαν στο «μηδέν» Λέστερ και Αϊτχόφεν!

Στο Κινγκ Πάουερ, η Λέστερ υποδέχθηκε την Αϊτχόφεν για το πρώτο παιχνίδι της φάσης των «8» του ΟΥΕΦΑ Γιουρόπα Κόνφερενς Λιγκ. Οι φιλοξενούμενοι ήταν αυτοί που απείλησαν πρώτοι, μόλις στο 2ο λεπτό με το σουτ του Γκέτσε που εξουδετέρωσε ο Σμάιχελ όμως οι «αλεπούδες» ισορρόπησαν το παιχνίδι και έφτασαν πολύ κοντά στο γκολ στο 20’ με τον Ιεανάτσο να μην μπορεί να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα σε τετ-α-τετ με τον Εμβογκό.

Οι γηπεδούχοι συνέχισαν να ελέγχουν το ρυθμό του αγώνα, πιέζοντας ψηλά και αναγκάζοντας τους αμυντικούς των Ολλανδών σε αρκετά λάθη. Στο 43’ ο Χάρβεϊ Μπαρνς «έκρυψε» τη μπάλα μαζί με τον Ιεανάτσο, όμως το σουτ του Άγγλου επιθετικού κατέληξε στο οριζόντιο δοκάρι, με τις δύο ομάδες να πηγαίνουν ισόπαλες, χωρίς γκολ, στα αποδυτήρια.

Στην επανάληψη, η Λέστερ προσπάθησε να βγει μπροστά και να πετύχει το γκολ που θα έδιωχνε το άγχος από πάνω της, ωστόσο, οι παίκτες της Αϊτχόφεν βελτίωσαν αισθητά την αμυντική τους απόδοση, περιορίζοντας τα λάθη και κλείνοντας τους διαδρόμους για τους επιθετικούς των γηπεδούχων.

Οι δύο ομάδες «έριξαν» το ρυθμό του αγώνα, δεν ρίσκαραν και προσπάθησαν να διατηρήσουν ανέπαφη την εστία τους ενόψει του επαναληπτικού στην Ολλανδία. Οι «αλεπούδες» ήταν ανώτερες στα πρώτα 45 λεπτά, ωστόσο, δεν κατάφεραν να βρουν δίχτυα, με την ομάδα του Μπρένταν Ρότζερς να προετοιμάζεται πλέον για την αναμέτρηση με την Κρίσταλ Πάλας το μεσημέρι της Κυριακής στο Κινγκ Πάουερ.

Στράτος Μαρίνος