Γκουαρδιόλα – Σιμεόνε: Η εκδίκηση για το 2016 και το «know-how» του Αργεντινού! (vids)

Πεπ Γκουαρδιόλα και Ντιέγκο Σιμεόνε έρχονται ξανά αντιμέτωποι έπειτα από 6 ολόκληρα χρόνια, με τον τεχνικό των «πολιτών» να θέλει να πάρει την εκδίκησή του για τον αποκλεισμό του στα ημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ, όμως ο Αργεντινός ξέρει πώς να τον κερδίζει.



Γκουαρδιόλα – Σιμεόνε: Η εκδίκηση για το 2016 και το «know-how» του Αργεντινού! (vids)

Μάντσεστερ Σίτι – Ατλέτικο Μαδρίτης. Ένα ζευγάρι που στα χαρτιά μοιάζει να έχει απόλυτο φαβορί τους «πολίτες» όμως οι άνθρωποι που κάθονται στους δύο πάγκους αναμένεται να δώσουν ρεσιτάλ προπονητικής στις δύο αναμετρήσεις που έπονται, κάνοντας το ζευγάρι ένα από τα πιο αμφίρροπα της φάσης των «8» του Τσάμπιονς Λιγκ.

Από τη μία ο Πεπ Γκουαρδιόλα με ένα από τα καλύτερα ρόστερ της Ευρώπης, διαθέτοντας παίκτες τεράστιου βεληνεκούς σε καθεμία από τις γραμμές του. Από την άλλη, ο Ντιέγκο Σιμεόνε με τον δικό του χαρακτηριστικό τρόπο προπονητικής, ετοιμάζει ένα σύνολο που θα παλέψει με όλη του την ψυχή για να πάρει αποτέλεσμα στο Έτιχαντ. Και η αλήθεια είναι ότι ο «Τσόλο» το έχει ξανακάνει απέναντι στον Πεπ…

Περίπου την ίδια εποχή, πριν από 6 χρόνια, οι δυο προπονητές ήρθαν αντιμέτωποι για τα ημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ σε διπλούς αγώνες. Τότε, ο Καταλανός καθόταν στον πάγκο της Μπάγερν Μονάχου ενώ ο Σιμεόνε σε αυτόν της Ατλέτικο. Στο πρώτο παιχνίδι, οι Μαδριλένοι επικράτησαν με 1-0 χάρη στο γκολ του Σαούλ στο 11ο λεπτό, με τους «βαυαρούς» να διατηρούν την κατοχή σε ποσοστά υψηλότερα του 70%.

Στο δεύτερο παιχνίδι, οι Γερμανοί συνέχισαν να κρατούν την μπάλα στα πόδια τους και πήραν την νίκη με 2-1, όμως το εκτός έδρας γκολ του Γκριεζμάν ήταν αρκετό για να δώσει την πρόκριση στους «ροχιμπλάνκος» και τον Σιμεόνε.

Απόψε, ο Γκουαρδιόλα έχει την ευκαιρία να αποδείξει πως με το ποδόσφαιρό του μπορεί να πάρει μία άνετη νίκη που θα του δώσει τη δυνατότητα να ταξιδέψει στο Γουάντα Μετροπολιτάνο με μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση για να ολοκληρώσει την εκδίκησή του.

Ο «Τσόλο» έδειξε πως μπορεί να αποκλείσει την συμπολίτισσα Γιουνάιτεντ, θα τα καταφέρει όμως και απέναντι στην ασταμάτητη Σίτι; Η απάντηση θα δοθεί στο χορτάρι του Έτιχαντ…

 

Στράτος Μαρίνος