Τελικά, όντως η Γιουνάιτεντ εξαρτάται από τον Ρονάλντο!

Μπορεί μετά το τέλος της αναμέτρησης της 31ης αγωνιστικής ανάμεσα στη Λέστερ και τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ να προέκυψε η συζήτηση πως οι «κόκκινοι διάβολοι» δεν… μπορούν χωρίς τον Κριστιάνο Ρονάλντο, όμως στην πραγματικότητα αυτό συμβαίνει! Δεν τα καταφέρνουν όταν λείπει και τα αποτελέσματά τους το αποδεικνύουν!  



Τελικά, όντως η Γιουνάιτεντ εξαρτάται από τον Ρονάλντο!

Τι και αν ο Κριστιάνο Ρονάλντο επέστρεψε στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, για να διεκδικήσει θεωρητικά κάποιον τίτλο μαζί της;

Αυτό δεν συνέβη, ο στόχος του Champions League απομακρύνεται, οι αποκλεισμοί από τα Κύπελλα της Αγγλίας έκαναν την εμφάνισή τους και στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση, η Ατλέτικο Μαδρίτης έκανε «διπλό» στο «Όλντ Τράφορντ», αφήνοντας για 3η συνεχόμενη χρονιά εκτός προημιτελικών των Κριστιάνο Ρονάλντο.

Η κατάκτηση κάποιου τίτλου μπορεί να μην επιτεύχθηκε, όμως η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ δέθηκε σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα με τον Ρονάλντο. Έγινε ο ηγέτης της, ο πρώτος της σκόρερ και κάθε φορά που απουσιάζει, η επιθετική της λειτουργία γίνεται προβλέψιμη και εύκολα αντιμετωπίσιμη.

Το είχαμε δει σε πέντε περιπτώσεις ως τώρα στην σεζόν, αλλά η απουσία του Πορτογάλου από το ματς με την Λέστερ ήταν η… έκτη και πιο καταλυτική. Οι γηπεδούχοι βρέθηκαν πιο κοντά στην ήττα παρά στη νίκη και αν ο Φρεντ δεν ισοφάριζε, με το 6ο του γκολ επί εποχής Ραλφ Ράνγκνικ, οι «αλεπούδες» θα έκαναν την Γιουνάιτεντ να δει εφιάλτες στο «Θέατρο των Ονείρων»!

Τα προβλήματα δίχως τον Ρονάλντο είναι προφανή! Ανύπαρκτη επιθετική λειτουργία και περιορισμός του Μπρούνο Φερνάντες, ο οποίος είναι και ο μοναδικός που με μία δική του έμπνευση μπορεί να δημιουργηθεί κάτι.

Αλλά από εκεί και πέρα τι; Τελικά, είναι μια πραγματικότητα! Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ δεν μπορεί χωρίς τον Κριστιάνο Ρονάλντο! Μετρά μία νίκη σε έξι ματς, καμία στην Premier League και έξι γκολ υπέρ της, ένα δηλαδή ανά παιχνίδι.

Προφανώς και η εξάρτηση αυτή της βγαίνει σε κακό.

Τα αποτελέσματα το αποδεικνύουν:

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ – Γουέστ Χαμ 0-1

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ – Άστον Βίλα 1-0

Γιανγκ Μπόις – Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 1-1

Άστον Βίλα – Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 2-2

Μάντσεστερ Σίτι – Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 4-1

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ – Λέστερ 1-1

Δημήτρης Μανάκος