Το χαμόγελο του Έρικσεν και η Μπρέντφορντ διέλυσαν την Τσέλσι (vids)

Η Τσέλσι προηγήθηκε, δέχθηκε ισοφάριση μέσα σε ελάχιστα δευτερόλεπτα και πολύ γρήγορα η Μπρέντφορντ έφτασε στο ιστορικό 4-1 στο «Στάμφορντ Μπριτζ»! Πρώτη νίκη επί των «μπλε» μετά το 1939 για το σύνολο του Τόμας Φρανκ, με τον Έρικσεν να σκοράρει με τη φανέλα των «bees» και να χαμογελάει, όντας γεμάτος ευτυχία! Στο 1-1 το... εκρηκτικό Λιντς – Σαουθάμπτον.  



Το χαμόγελο του Έρικσεν και η Μπρέντφορντ διέλυσαν την Τσέλσι (vids)

Τσέλσι – Μπρέντφορντ 1-4

Για την Τσέλσι τα πράγματα είχαν φανεί από την πρώτη στιγμή... θεόστραβα. Και δεν μπορούσαν να ισιώσουν εύκολα, ούτε από το τρομερό γκολ που πέτυχε στα πρώτα λεπτά του δευτέρου μέρους ο Αντόνιο Ρούντιγκερ. Οι «μπλε» ζορίστηκαν τρομερά να βρουν ρυθμό απέναντι στην Μπρέντφορντ, η οποία έκανε ευκαιρίες στο πρώτο ημίωρο του ματς και έπειτα η ομάδα του Τούχελ άρχισε να πλησιάζει περισσότερο την εστία του Ράγια.

Οι Πρωταθλητές Ευρώπης και κόσμου έπειτα από κάποιες μικρές προειδοποιήσεις στα τελευταία λεπτά του πρώτου ημιχρόνου, κατάφεραν ανέλπιστα να προηγηθούν, όταν στο 48' με μακρινό σουτ ο Ρούντιγκερ έστειλε τη μπάλα στο δοκάρι και στα δίχτυα για το 1-0!

Κι όμως, μέσα σε ελάχιστα λεπτά όλα πήγαν λάθος στον τρόπο που αμύνθηκε η Τσέλσι με αποτέλεσμα να έρθουν τα πάνω – κάτω. Αρχικά ο Γιάνελτ στα 35 δευτερόλεπτα μετά το γκολ του Ρούντιγκερ ισοφάρισε με δυνατό σουτ από ασίστ του Εμπουεμό, με τον Αθπιλικουέτα να πέφτει στον δημιουργό για το διπλό μαρκάρισμα και ν' αφήνει τον σκόρερ ελεύθερο. Έπειτα, στο 54' ο Κρίστιαν Έρικσεν έγινε αποδέκτης της μπάλας σε θέση βολής έπειτα από εκπληκτική αντεπίθεση των «bees» που έτρεξαν μπροστά σε φάση που αρχικά κλήθηκαν ν' αμυνθούν και ο Δανός σκόραρε για πρώτη φορά με τη φανέλα της Μπρέντφορντ.

Και σαν να μην έφταναν αυτά, ήρθε και το 3-1 στο 60' με τον Γιάνελτ να φεύγει στην πλάτη του Ρούντιγκερ από εκπληκτική μπαλιά του Τόνεϊ για να πλασάρει εύστοχα τον Μεντί! Ο Κάι Χάβερτς στο 66' είδε τη μπάλα να περνάει αργά και βασανιστικά δίπλα από το δοκάρι του Ράγια σε πλασέ που έκανε ξεφεύγοντας για να πατήσει στην περιοχή με φόρα, όμως, η Τσέλσι δεν είχε τρόπο πλέον ν' αντιδράσει όσο κι αν προσπαθούσε μέχρι τέλους... Το τελικό 4-1 διαμορφώθηκε στο 87' με την άμυνα των «μπλε» να τα κάνει μαντάρα σε κάθε μαρκάρισμα, να μη διώχνει κανείς τη μπάλα και ο Βίσα σούταρε δυνατά για το γκολ. 

 

 

 

 

Λιντς – Σαουθάμπτον 1-1

Ματς που έκοβε την ανάσα... από την ταχύτητα και την μεταφορά της μπάλας από τη μια περιοχή στην άλλη ήταν αυτό του «Έλαντ Ρόουντ», με την Λιντς να προσπαθεί ν' αρπάξει από τον λαιμό την Σαουθάμπτον και τους «αγίους» ν' αντιστέκονται σε μια απίθανη μάχη!

Τα «παγώνια» που στο πρώτο κομμάτι του ματς είχαν ελαφρώς το πάνω χέρι, αρχικά είδαν τη μπάλα να πηγαίνει στα δίχτυα στο 20ο λεπτό από τον Χάρισον, σε φάση όμως που υπήρχε φάουλ, με αποτέλεσμα το 0-0 να παραμείνει για λίγο ακόμα. Ο ίδιος παίκτης στο 29' από σέντρα του Ραφίνια και μεγάλο λάθος του Φόρστερ κατάφερε να βάλει μπροστά με 1-0 το σύνολο του Τζέσι Μαρτς.

Η Σαουθάμπτον του Χάζενχουτλ πήρε τα πάνω της στο ξεκίνημα του δευτέρου μέρους και βρήκε την γρήγορη απάντηση με το μαγικό φάουλ του Γουόρντ – Πρόους για το 1-1 στο 49'. Στα 13 τέρματα ο Άγγλος στην Πρέμιερ με απευθείς εκτελέσεις στατικών φάσεων, στα 18 βρίσκεται ο κορυφαίος όλων σε αυτό το κομμάτι, Ντέιβιντ Μπέκαμ.

Το παιχνίδι δεν έχανε τον εντυπωσιακό ρυθμό του, η Λιντς πάλι επιχειρούσε να είναι εκείνη που θα κρατούσε λίγο παραπάνω τη μπάλα και να πίεζε περισσότερο για το γκολ, όμως, το σερί των δυο νικών της σταμάτησε με το τελικό 1-1.

 

Κώστας Ζάλιαρης