Οι Άγγλοι έχουν μονάχα πικρές αναμνήσεις από τις συναντήσεις τους με τις ΗΠΑ σε Μουντιάλ! (vids)

Ούτε το μακρινό 1950, αλλά ούτε και το 2010 στη διοργάνωση της Νοτίου Αφρικής είχε καταφέρει η Αγγλία να υποτάξει τις ΗΠΑ, με τις εθνικές ομάδες ν' ανανεώνουν το ραντεβού τους για τον προσεχή Νοέμβρη στη δεύτερη αγωνιστική των ομίλων του φετινού Παγκοσμίου Κυπέλλου του Κατάρ. 



Οι Άγγλοι έχουν μονάχα πικρές αναμνήσεις από τις συναντήσεις τους με τις ΗΠΑ σε Μουντιάλ! (vids)

Η εθνική ομάδα της Αγγλίας έμαθε το απόγευμα της Παρασκευής πως είναι απόλυτα εφικτή η πρόκριση από τη φάση των γκρουπ του φετινού Μουντιάλ μετά και τους αντιπάλους που ήρθαν στο δρόμο των «τριών λιονταριών». 

Ένα από τα εμπόδια αυτά, είναι οι ΗΠΑ, στην τρίτη συνάντησή τους σε Παγκόσμιο Κύπελλο! Κι όμως, οι δύο προηγούμενες είχαν πολύ άσχημο συναίσθημα για τα «τρία λιοντάρια»! 

Οι Άγγλοι στη διοργάνωση του 1950 ήταν φαβορί για την κατάκτηση του τροπαίου κι όμως, απέναντι στους ερασιτέχνες των ΗΠΑ υπέστησαν ήττα - σοκ με το τελικό 1-0 στις 29 του Ιούνη στο Μπέλο Οριζόντε μπροστά σε 20.000 κόσμο. 

Αυτό το αποτέλεσμα έχει χαρακτηριστεί ως μια από τις μεγαλύτερες εκπλήξεις που έχουν σημειωθεί ποτέ στην ιστορία των Μουντιάλ. 

Η δεύτερη συνάντηση των Άγγλων με τις ΗΠΑ ήρθε το 2010, όπου ξανά οι Βρετανοί έμειναν τρομερά απογοητευμένοι. Το τελικό 1-1 διαμορφώθηκε με γκολ του Ντέμπσεϊ στο 40', όπου ο Ρομπ Γκριν έκανε τεράστια γκάφα, με τη μπάλα να του φεύγει και να περνάει την τελική γραμμή, για την απάντηση στο γκολ του Στίβεν Τζέραρντ από 4ο λεπτό. 

Σ' εκείνο το Παγκόσμιο Κύπελλο τα «τρία λιοντάρια» πέρασαν από τον όμιλο μαζί με τους Αμερικανούς και αποκλείστηκαν από τους Γερμανούς στους «16» με το γνωστό περιστατικό του γκολ του Λάμπαρντ που πέρασε τη γραμμή αλλά δεν μέτρησε ποτέ... 


Κώστας Ζάλιαρης