Γουίλφριντ Ζαχά: Η επιστροφή ενός «πρώην» Άγγλου απέναντι στα «τρία λιοντάρια»!

Ο Γουίλφριντ Ζαχά μπορεί να γίνει ο πρώτος ποδοσφαιριστής που αντιμετωπίζει την εθνική Αγγλίας με κάποια άλλη χώρα, έχοντας φορέσει τη φανέλα των «τρίων λιονταριών» στο παρελθόν.  



Γουίλφριντ Ζαχά: Η επιστροφή ενός «πρώην» Άγγλου απέναντι στα «τρία λιοντάρια»!

Η Αγγλία είναι έτοιμη να αντιμετωπίσει το βράδυ της Τρίτης (29/03, 21:45) την Ακτή Ελεφαντοστού σε φιλική αναμέτρηση στο Γουέμπλεϊ. Μπορεί το παιχνίδι να μην έχει χαρακτήρα τελικού ή να συμβαίνει στα πλαίσια μίας μεγάλης διοργάνωσης ωστόσο, έχει την προοπτική να μείνει στην ιστορία χάρη σε ένα γνώριμο πρόσωπο.

Ο Γουίλφριντ Ζαχά γεννήθηκε στην Ακτή Ελεφαντοστού, όμως από την ηλικία των τεσσάρων ετών βρίσκεται στην Αγγλία, εκεί που μεγάλωσε και ανδρώθηκε ποδοσφαιρικά. Κέρδισε τη μεταγραφή του στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, προτού δοθεί δανεικός σε Κάρντιφ και Κρίσταλ Πάλας, ενώ το μόνο πρωτάθλημα που γνωρίζει είναι το αγγλικό καθώς αγωνίζεται σε αυτό από το 2010.

Ο επιθετικός των «αετών» έχει την αγγλική υπηκοότητα και μάλιστα, έχει φορέσει τη φανέλα των «τριών λιονταριών» σε δύο περιπτώσεις. Αρχικά σε μία φιλική ήττα με 4-2 από τη Σουηδία, όπου αγωνίστηκε για 5 λεπτά και στη συνέχεια στη νίκη με 3-2 απέναντι στη Σκωτία σε φιλικό αγώνα που πέρασε στο παιχνίδι στο 75ο λεπτό.

Τώρα, ο Ιβοριανός επιθετικός μπορεί να μείνει στην ιστορία, εφόσον αγωνιστεί στο αποψινό φιλικό παιχνίδι, καθώς θα γίνει ο πρώτος ποδοσφαιριστής που αντιμετωπίζει την εθνική Αγγλίας, έχοντας φορέσει τη φανέλα της στο παρελθόν.

Στράτος Μαρίνος