Πήρε ρεβάνς από τον Μανέ με... αυτογκόλ ο Σαλάχ! (vid)

Έχουν συνηθίσει να είναι συμπαίκτες και μαζί έχουν οδηγήσει την Λίβερπουλ σε αναρίθμητες επιτυχίες. Οι χώρες τους όμως τους αναγκάζουν να τίθενται αντίπαλοι και στην κυριολεξία «μία θα κερδίσει ο ένας και μία ο άλλος». Στην προκειμένη περίπτωση, ο Μανέ πήρε το Κύπελλο Εθνών Αφρικής και ο Σαλάχ πάει να πάρει την πρόκριση για το Παγκόσμιο Κύπελλο στο Κατάρ!



Πήρε ρεβάνς από τον Μανέ με... αυτογκόλ ο Σαλάχ! (vid)

Είναι δύσκολο να φανταστεί κανείς την Λίβερπουλ χωρίς τον Σαλάχ. Το ίδιο ισχύει και για τον Μανέ. Αλλά ακριβώς το ίδιο συμβαίνει και με τους εν λόγω ποδοσφαιριστές ως συμπαίκτες. Σαλάχ και Μανέ πάνε μαζί, εκτός αν Αίγυπτος και Σενεγάλη πρέπει να τεθούν αντιμέτωπες, με φόντο ένα κοινό στόχο.

Το είδαμε στον τελικό του Κυπέλλου Εθνών Αφρικής, όπου επικράτησε ο Σαντιό Μανέ, το είδαμε ξανά, σε λιγότερο από ένα μήνα, για χάρη του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2022 στο Κατάρ.

Εκεί πάρθηκε η ρεβάνς από τον Αιγύπτιο, με τον Σαλάχ να έχει δοκάρι στο 4’, αλλά την μπάλα να καταλήγει στα δίχτυα, διαμορφώνοντας εν τέλει και το τελικό σκορ (1-0).

Επρόκειτο για το πρώτο γκολ της Αιγύπτου απέναντι στην Σενεγάλη μετά από 16 χρόνια. Και ήταν αυτογκόλ! Και προς το παρόν είναι αρκετό για να πάρει την πρόκριση αυτός και όχι ο Σαντιό Μανέ…

Μένει να δούμε τι θα συμβεί στην ρεβάνς, σε μερικές ημέρες από τώρα. Την δεδομένη χρονική στιγμή βρισκόμαστε στο «1-1». Δυστυχώς για το… ποδόσφαιρο, πρέπει να υπάρξει νικητής, καθώς δεν μπορούν αμφότεροι να παρευρεθούν στο Κατάρ.

 

Δημήτρης Μανάκος