Ρόμπι Φάουλερ: Ο βασιλιάς των «τέλειων» χατ-τρικ στην Πρέμιερ Λιγκ

Ο θρύλος της Λίβερπουλ που έχει σκοράρει 162 γκολ στην Πρέμιερ Λιγκ κρατάει ακόμη και σήμερα το ρεκόρ για τα περισσότερα «τέλεια» χατ-τρικ στην διοργάνωση, ξεπερνώντας τον Γιακούμπου.



Ρόμπι Φάουλερ: Ο βασιλιάς των «τέλειων» χατ-τρικ στην Πρέμιερ Λιγκ

Δεν υπάρχει μεγαλύτερο επίτευγμα για έναν επιθετικό από το να σκοράρει τρεις φορές σε έναν αγώνα, το γνωστό «χατ-τρικ»,  βοηθώντας την ομάδα του να πάρει τη νίκη. Πόσω μάλλον όταν αυτό έρχεται με τον «τέλειο» τρόπο.

Το «τέλειο» χατ-τρικ, δηλαδή όταν κάποιος καταφέρνει να σκοράρει και με τα δύο πόδια αλλά και με το κεφάλι δεν είναι κάτι εύκολο για να πετύχει κάποιος. Όχι όμως για τον Ρόμπι Φάουλερ, τον βασιλιά στη σχετική κατηγορία.

Ο θρύλος της Λίβερπουλ το έχει καταφέρει 3 φορές στην καριέρα του στην Πρέμιερ Λιγκ, περισσότερα από κάθε άλλο ποδοσφαιριστή που έχει αγωνιστεί στην κατηγορία, αφήνοντας στη δεύτερη θέση τον άλλοτε επιθετικό των Έβερτον, Πόρτσμουθ και Μίντλεσμπρο, Γιακούμπου.

Μέχρι και σήμερα, 14 χρόνια μετά την τελευταία του εμφάνιση στην κορυφαία κατηγορία του αγγλικού ποδοσφαίρου, κανείς δεν έχει καταφέρει να ξεπεράσει το εκπληκτικό επίτευγμά του, με τον Φάουλερ να διατηρεί τον αυτόν τον τίτλο ως επιστέγασμα της επεισοδιακής καριέρας του.

 

Στράτος Μαρίνος