«Κλείδωσε» σε Βρετανία και Ιρλανδία το EURO 2028!

Ξεκάθαρα φαβορί για την διοργάνωση του EURO 2028 είναι πλέον η Βρετανία και η Δημοκρατία της Ιρλανδίας, με το deadline για υποψηφιότητες να είναι μέχρι και τις 23 Μαρτίου και την απόφαση να ανακοινώνεται στις 7 Απριλίου!



«Κλείδωσε» σε Βρετανία και Ιρλανδία το EURO 2028!

Πιο κοντά από ποτέ φαίνεται πως είναι η συνδιοργάνωση του EURO 2028 από το Ηνωμένο Βασίλειο και την Δημοκρατία της Ιρλανδίας, οι οποίες είναι μέχρι στιγμής και οι μοναδικές υποψηφιότητες στην οργανωτική επιτροπή της UEFA για να αναλάβουν να φιλοξενήσουν την μεγαλύτερη ευρωπαϊκή διοργάνωση σε εθνικό επίπεδο!

Το deadline για την εμφάνιση και άλλων υποψηφιοτήτων ολοκληρώνεται αύριο, αλλά όπως όλα δείχνουν, ελλείψει άλλων, τόσο η Βρετανία, όσο και η Ιρλανδία φαντάζουν τα αδιαφιλονίκητα φαβορί, παρά το γεγονός πως αρχικά είχαν εκφράσει την προτίμησή τους για το Μουντιάλ του 2030, το οποίο όμως οδεύει πως κοινή υποψηφιότητα Αργεντινής, Ουρουγουάης και Παραγουάης!

Μην ξεχνάμε άλλωστε πως η Τουρκία βγήκε εκτός και φυσικά το ίδιο συνέβη και με την Ρωσία που ήταν συνυποψήφια!

Πρόκειται  σαφώς για ένα ιδιαίτερο EURO, αν αναλογιστεί κανείς πως θα είναι το πρώτο με 32 ομάδες, υλοποιώντας το πλάνο της UEFA, από το οποίο οι διοργανωτές δεν θα προκρίνονται απευθείας.

Συνεπώς, Αγγλία, Ουαλία, Σκωτία, Ιρλανδία και Βόρειος Ιρλανδία και επειδή μόνο δύο χώρες έχουν το δικαίωμα να προκριθούν απευθείας, όλα δείχνουν πως θα «θυσιάσουν» άπαντες αυτό το προνόμιο!

Δημήτρης Μανάκος