Ελεύθερος ο Ντιμπάλα: Πού θα ταίριαζε στο Big 6;

Σε αναζήτηση ομάδας φαίνεται πως θα βρεθεί ο Πάολο Ντιμπάλα, με τα ευρωπαϊκά δημοσιεύματα να κάνουν λόγο για πλήρη ρήξη των σχέσεων του με την Γιουβέντους και για αποχώρησή του από το καλοκαίρι, σε μία απόφαση που δεν αλλάζει. Το ερώτημα βεβαίως είναι ποιος θα είναι ο επόμενος σταθμός στην καριέρα του και αν κάποια ομάδα από το Big 6 τον έχει ανάγκη.  



Ελεύθερος ο Ντιμπάλα: Πού θα ταίριαζε στο Big 6;

Παρελθόν από την Γιουβέντους αναμένεται να αποτελέσει το καλοκαίρι ο Πάολο Ντιμπάλα, ο οποίος δεν ανανεώνει την συνεργασία του με τους «μπιανκονέρι» και αναζητά τον επόμενο σταθμό της καριέρας του.

Όπως αντιλαμβάνεται κανείς, το ερώτημα πλέον είναι αν ο Αργεντινός ποδοσφαιριστής ταιριάζει αγωνιστικά σε κάποια από τις ομάδες του Big 6 ή αν κάποια από αυτές τον έχει ανάγκη άμεσα.

Η απάντηση σαφώς και δεν μπορεί να είναι ξεκάθαρη, αλλά όπως έχουν τα ρόστερ την δεδομένη χρονική στιγμή, δύο πιθανώς θα τον ήθελαν περισσότερο. Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και η Τότεναμ, με τις υπόλοιπες να μην μπορούν να «χωρέσουν» ένα τέτοιο όνομα στις τάξεις τους, αν δεν το χρειάζονται στον απόλυτο βαθμό.

Αναλυτικότερα, στη Μάντσεστερ Σίτι οι θέσεις φαίνεται πως είναι «κλεισμένες» και πως αν η ενίσχυση σε κάποια γραμμή είναι επιτακτική, τότε μιλάμε για ένα καθαρόαιμο σέντερ φορ. Έχει τον Ντε Μπρόινε, έχει τον Μπερνάρντο Σίλβα, πήρε τον Γκρίλις και δεν θα μπορέσει να συνδυάσει την οξυδέρκεια του Ντιμπάλα σε ένα τόσο ακριβό ρόστερ, που πάει να πάρει τα πάντα.

Συνεχίζουμε με την Λίβερπουλ του Γιούργκεν Κλοπ, που αγόρασε τον Λουίς Ντίας και μοιάζει επίσης καλυμμένη μεσοεπιθετικά! Ωστόσο, όλοι αντιλαμβανόμαστε πως ο Ντιμπάλα ταιριάζει στο στυλ των «κόκκινων» και είναι ένας ποδοσφαιριστής που θα μπορούσε να προσθέσει ποιότητα στην ήδη υπάρχουσα.

Ακολουθεί η Τσέλσι. Θα τον ήθελε, αν έχανε κάποιον! Προφανώς και έχουμε κάποιον στο μυαλό μας. Μιλάμε για τον Τίμο Βέρνερ, που δεν έχει «βγάλει» τα λεφτά του, αλλά σίγουρα δεν μπορούμε να συζητήσουμε για μεταγραφικές υποθέσεις των «μπλε», προτού τακτοποιηθούν τα διοικητικά τους ζητήματα.

Μπαίνει λοιπόν στο παιχνίδι η Άρσεναλ. Θεωρούμε πως… απορρίπτεται, καθώς οι «κανονιέρηδες» ναι μεν θα προσπαθήσουν να αποκτήσουν 5 με 6 παίκτες το καλοκαίρι, αλλά προτεραιότητά τους θα είναι η περίπτωση ενός επιθετικού, είτε μείνει είτε φύγει ο Λακαζέτ.

Έχουν Σάκα, τον Σμιθ Ρόου, τον Μαρτινέλι, τον Έντεγκααρντ και τον Πεπέ στην επιθετική τους λειτουργία και ο μοναδικός τρόπος να πάρουν και τον Ντιμπάλα, θα ήταν σε περίπτωση αποχώρησης του Νικολάς Πεπέ, του οποίου έπλεξε το εγκώμιο ο Μικέλ Αρτέτα μετά την επιστροφή του από τις εθνικές ομάδες.

Καταλήγουμε λοιπόν στις προφανείς επιλογές. Στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, που τον έχει ανάγκη περισσότερο από όλες και αναμένεται να ξεσκαρτάρει το ρόστερ της στο τέλος της χρονιάς, αν ο Πογκμπά αποχωρήσει και ο Φαν Ντε Μπέικ δεν επιστρέψει, έχοντας ως «δεκάρι» της μόνο τον Μπρούνο Φερνάντες!

Και τέλος, στην Τότεναμ. Μία ομάδα που αρέσκεται να ψωνίζει αισίως από την ιταλική αγορά, με τις προσθήκες των Μπεντανκούρ και Κουλουσέφσκι να το αποδεικνύουν. Θα ήταν μία λύση πολυτελείας ο Ντιμπάλα για τον Αντόνιο Κόντε και μένει να δούμε αν οι «spurs» θα κάνουν κάποια κίνηση και αν αυτό θα εξαρτηθεί και από το μέλλον του Χάρι Κέιν στην ομάδα.

Να βάλουμε στην κουβέντα τη Νιούκαστλ; Δύσκολο. Σαφώς και δεν είναι απλό, αλλά όπως και να έχει, αναφερόμαστε στην πιο πλούσια διοικητικά ομάδα στον πλανήτη. Άρα γιατί όχι; Ίσως γιατί ο Ντιμπάλα δεν θα θέλει να έχει ως «ταβάνι» του την 10η θέση, δίχως να έχει στο μυαλό του μία ευρωπαϊκή διάκριση!

Άρα… Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και Τότεναμ. Όχι στη Σίτι, όχι στην Λίβερπουλ, όχι στην Άρσεναλ και… εξαρτάται στην Τσέλσι! Θα ταίριαζε όμως ο Πάολο Ντιμπάλα στην Premier League;

Δημήτρης Μανάκος