Ζότα και Τσιμίκας έκριναν την πρόκριση και έστειλαν την Λίβερπουλ στο «Wembley» και τη Μάντσεστερ Σίτι! (vid)

«Μόχθησε», δυσκολεύτηκε αλλά τα κατάφερε η Λίβερπουλ απέναντι στη Νότιγχαμ Φόρεστ, με τους «κόκκινους» να επικρατούν με 1-0, χάρη στο γκολ του Ζότα και την εξαιρετική σέντρα με το δεξί του Κώστα Τσιμίκα! Αποκλείστηκαν με το κεφάλι ψηλά οι γηπεδούχοι, συνεχίζει στους «4» του θεσμού αυτή του Γιούργκεν Κλοπ, αναμένοντας την συνάντηση με τη Μάντσεστερ Σίτι!



Ζότα και Τσιμίκας έκριναν την πρόκριση και έστειλαν την Λίβερπουλ στο «Wembley» και τη Μάντσεστερ Σίτι! (vid)

Ιστορικά, επρόκειτο για ένα ματς που δεν αποτελεί ποτέ μία απλή υπόθεση για την Λίβερπουλ! Η Νότιγχαμ Φόρεστ ανέκαθεν δυσκόλευε τους «κόκκινους», με χαρακτηριστικότερο παράδειγμα το γεγονός πως μέχρι και τα τέλη της δεκαετίας του 1980, σε 15 αναμετρήσεις η Λίβερπουλ είχε μόλις τρεις νίκες και 10 ματς χωρίς γκολ!

Τα χρόνια πέρασαν, οι δύο ομάδες τέθηκαν αντιμέτωπες μόλις για πρώτη φορά στον 21ο αιώνα, αλλά το παρελθόν… αναβίωσε, με το «Σίτι Γκράουντ» να μπλοκάρει την Λίβερπουλ μέχρι και το 75ο λεπτό!

Ωστόσο, κάποια στιγμή, ο γρίφος θα… λυνόταν. Έτσι και έγινε, με τον Ντιόγο Ζότα να αποδεικνύει για ακόμη μία φορά γιατί αποτελεί μία από τις καλύτερες μεταγραφές της Λίβερπουλ τα τελευταία χρόνια!

Για να φτάσουμε όμως σε αυτό το σημείο, προηγήθηκαν αρκετές καλές στιγμές για την Λίβερπουλ και κανένα εντός εστίας σουτ για την ομάδα του Κούπερ, η οποία απείλησε πραγματικά για πρώτη φορά στο ματς στο 76ο λεπτό!

Πριν από αυτό, είδαμε ένα πολύ καλό σουτ του Κώστα Τσιμίκα στο πρώτο μέρος, μία καλή στιγμή του Φιρμίνο στο 28ο λεπτό και μία προσπάθεια του Γκόμες με την έναρξη του δευτέρου μέρους.

Όλα έδειχναν πως θα οδηγηθούμε σε παράταση, αλλά ο Κώστας Τσιμίκας είχε διαφορετική άποψη. Σέντραρε εξαιρετικά με το δεξί και έκανε τον Ζότα να μην μπορεί να αστοχήσει από τόσο κοντά στο 77ο  λεπτό!

Ο VAR καταμέτρησε το γκολ, οι γηπεδούχοι διαμαρτυρήθηκαν αλλά δεν πήραν κάτι από την αμφισβητούμενη φάση του 86ου λεπτού (πέναλτι) και το 1-0 έστειλε την Λίβερπουλ στον ημιτελικό της 16ης/17ης Απριλίου, με αντίπαλο τη Μάντσεστερ Σίτι!

 

Δημήτρης Μανάκος