Άριστη αμυντικά, κυνική επιθετικά και με πλεονέκτημα η Λέστερ στην Γαλλία!

Μία πολύ σημαντική νίκη πανηγύρισε η Λέστερ, στην πρώτη εκ των δύο αναμετρήσεών της απέναντι στην Ρεν για τους «16» του Europa Conference Leagie, με τις «αλεπούδες» να είναι άρτιες αμυντικά και να παίρνουν το επιθυμητό αποτέλεσμα χάρη στα γκολ των Ολμπράιτον και Ιεανάτσο (2-0)!



 Άριστη αμυντικά, κυνική επιθετικά και με πλεονέκτημα η Λέστερ στην Γαλλία!

Μία καλή εμφάνιση της Λέστερ σε όλο το μήκος και το πλάτος του γηπέδου δεν είναι σαφώς κάτι που συνηθίζει η ομάδα του Μπρένταν Ρότζερς στην τρέχουσα σεζόν, αλλά η αλήθεια είναι πως «χρώσταγε» μία τέτοια βραδιά στους φίλους!

Και την πραγματοποίησε σε μία κρίσιμη αναμέτρηση, απέναντι στην Ρεν για τους «16» του Europa Conference League, με το γκολ του Ολμπράιτον να κάνει την διαφορά και να διαμορφώνει επί της ουσίας και το τελικό σκορ.

Οι «αλεπούδες» άνοιξαν το σκορ με την συμπλήρωση μισής ώρας, ύστερα από δημιουργία του Χάρβεϊ Μπαρνς, αλλά από εκεί και πέρα, κατάφεραν όσο οξύμωρο και αν ακούγεται, να μην απειληθούν για σχεδόν ένα ημίχρονο.

Δεν απειλούσαν ούτε οι ίδιοι βεβαίως, έχοντας μόλις δύο εντός εστίας τελικές μέχρι και το 70’, ενώ η πρώτη τελική προσπάθεια στον στόχο για τους Γάλλους έλαβε χώρα στο 74ο λεπτό με τον Τέριερ, αλλά εξουδετερώθηκε από τον Κάσπερ Σμάιχελ με το πόδι.

Η στιγμή αυτή λειτούργησε ως «καμπανάκι» στα αυτιά του Βορειοϊρλανδού τεχνικού, ο οποίος πέρασε στο ματς τους Λούκμαν και Μάντισον για να κρατήσει περισσότερο την μπάλα η ομάδα του και εν τέλει το κατάφερε.

Το 1-0 διατηρήθηκε μέχρι και το 90', ο Ιεανάτσο έκανε στις καθυστερήσεις το 2-0 και η Λέστερ απέκτησε ξεκάθαρο πλεονέκτημα έναντι της Ρεν ενόψει της ρεβάνς, διατηρώντας ανέπαφη την εστία της για 3ο συνεχόμενο ματς για πρώτη φορά στην σεζόν. Ανεβαίνει στο κρισιμότερο σημείο η Λέστερ και άπαντες στο «Κινγκ Πάουερ» ξεκινούν να ελπίζουν και σε μία ευρωπαϊκή διάκριση!

Δημήτρης Μανάκος