Η μέρα που η Λίβερπουλ είχε διαλύσει την Ρεάλ σε ένα μεγάλο πάρτι στο «Άνφιλντ» (vid)

Με το υπέρ της 1-0 από το πρώτο ματς της Μαδρίτης, η Λίβερπουλ σαν σήμερα, 10 του Μάρτη του 2009, υποδέχθηκε την Ρεάλ στο «Άνφιλντ» και οι «κόκκινοι» πραγματοποίησαν... παράσταση τεσσάρων αστέρων. Όσα, δηλαδή, έγραψε και το τελικό σκορ (4-0) με σόου από Τόρες και Τζέραρντ!  



Η μέρα που η Λίβερπουλ είχε διαλύσει την Ρεάλ σε ένα μεγάλο πάρτι στο «Άνφιλντ» (vid)

Ο παλαίμαχος Ισπανός επιθετικός φυσικά και είχε... άχτι τους «μερένγκες» από την εποχή που αγωνιζόταν στην Ατλέτικο και είχε μάθει να απεχθάνεται τη «βασίλισσα», κάνοντας τα πάντα ώστε κάθε φορά οι «ροχιμπλάνκος» να διεκδικούν τον τίτλο του αφεντικού της ισπανικής πρωτεύουσας.

Η Ρεάλ γκρίνιαξε για φάουλ στον Πέπε στο πρώτο γκολ των γηπεδούχων στο 16ο λεπτό, αλλά και για το πέναλτι που κέρδισε η Λίβερπουλ και εκτέλεσε εύστοχα ο Τζέραρντ στο 28' μετά από χέρι που έκανε ο Χάιντσε.

Η μεγάλη αλήθεια είναι πως εκείνη τη βραδιά στο «Άνφιλντ» η ομάδα της Μαδρίτης δεν ήξερε πώς ν' αντιδράσει και ν' αντιμετωπίσει τα κύματα των επιθέσεων του αγγλικού συλλόγου, που έφτασε σε επίπεδα... πάρτι την αναμέτρηση για την δεύτερη αγωνιστική της φάσης των «16».

Δυο λεπτά μετά την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου ο Τζέραρντ με ωραίο τελείωμα από σέντρα του Μπάμπελ ανέβασε τον δείκτη στο 3-0 και ο Ντοσένα ήταν εκείνος που ολοκλήρωσε τον θρίαμβο με το πρώτο του γκολ με την κόκκινη φανέλα στο 88' για τον θρίαμβο και το τελικό 4-0.

Ευτυχώς για την Ρεάλ ο Κασίγιας σταμάτησε αρκετούς κινδύνους για την εστία του, αλλιώς η βραδιά εκείνη θα είχε γίνει ακόμα πιο μαγική για το κλαμπ του Μέρσεϊσαϊντ...

Κώστας Ζάλιαρης