Αδιάφορη η Σίτι, όλα «μηδέν» και πρόκριση στα προημιτελικά!

Δεν χρειαζόταν να πιεστεί και να πιέσει η Μάντσεστερ Σίτι, η οποία έχοντας στο νου της το 5-0 του πρώτου ματς, δεν πάτησε το γκάζι, συμβιβάστηκε με το 0-0 και προκρίθηκε στους «8» του Champions League, δίχως να δεχθεί γκολ σε 180 λεπτά από την Σπόρτινγκ Λισαβόνας!



Αδιάφορη η Σίτι, όλα «μηδέν» και πρόκριση στα προημιτελικά!

Μπορεί η Μάντσεστερ Σίτι να είχε εξασφαλίσει από την εξόρμησή της στην Πορτογαλία την πρόκριση στην προημιτελική φάση του Champions League, μετά την «πεντάρα» του πρώτου ματς, όμως ο Πεπ Γκουαρδιόλα έδειξε από την ενδεκάδα που παρέταξε πως δεν είχε σκοπό να περάσει με κάτι λιγότερο από δύο νίκες.

Η Σίτι ξεκίνησε το ματς με βασικούς, η Σπόρτινγκ Λισαβόνας, με το κλασσικό 3-4-3, πιστοποίησε πως δεν φοβάται, και από εκεί και πέρα όλοι περιμέναμε ένα ματς με γκολ και θέαμα δίχως ιδιαίτερες σκοπιμότητες από καμία.

Ωστόσο, η εξέλιξη του πρώτου μέρους ήταν αντιστρόφως ανάλογη. Οι «πολίτες» ολοκλήρωσαν το ημίχρονο με μόλις δύο τελικές προσπάθειες στον στόχο, ενώ ό,τι πιο αξιόλογο σημειώθηκε ήταν οι διαμαρτυρίες του 5ου λεπτού για πέναλτι που δεν καταλογίστηκε και δεν εξετάστηκε από τον VAR.

Το πρώτο 45άλεπτο ολοκληρώθηκε πολύ φυσιολογικά στο απόλυτο «μηδέν», αλλά στο δεύτερο μέρος η Μάντσεστερ Σίτι αποφάσισε να «χαϊδέψει» το γκάζι. Βρήκε γκολ στο 49ο λεπτό, έπειτα από ωραία συνεργασία ανάμεσα σε Ζεσούς και Μαχρέζ και γκολ του πρώτου, αλλά δεν καταλογίστηκε, πάτησε με περισσότερες αξιώσεις την περιοχή των Πορτογάλων και «άγγιξε» το 65% σε ποσοστό κατοχής της μπάλας.

Στο 67’ ο Αλγερινός αστόχησε από κοντά και εν συνεχεία ο ρυθμός έπεσε ξανά. Το 0-0 διατηρήθηκε μέχρι τέλους και η Μάντσεστερ Σίτι βρίσκεται στους «8» του Champions League, δίχως να δεχθεί γκολ σε κανένα από τα δύο ματς της απέναντι στην Σπόρτινγκ, με τον 19άχρονο Ράιλι που αγωνίστηκε ως δεξιός οπισθοφύλακάς της να είναι ο μεγάλος κερδισμένος της βραδιάς.

Δημήτρης Μανάκος