Το tiki taka της Άρσεναλ στο 3ο γκολ ξεκινάει από τον… Αρτέτα! (vid)

Σπουδαία ήταν η νίκη της Άρσεναλ επί της Γουότφορντ στο «Βίκαρεϊτζ Ρόουντ» με 3-2, με τα γκολ των «κανονιέρηδων» να θυμίζουν κάτι από… άλλη εποχή! Πόσο μάλλον αν δει κάποιος το τέρμα του Μαρτινέλι, που «κλείδωσε» τη νίκη τους, με τη συμβολή του Μικέλ Αρτέτα!  



Το tiki taka της Άρσεναλ στο 3ο γκολ ξεκινάει από τον… Αρτέτα! (vid)

Ο Σάκα κυνηγάει μία χαμένη μπαλιά και η Άρσεναλ καταφέρνει να κερδίσει πλάγιο. Η μπάλα πάει με δύναμη προς τον πάγκο της και «εξοστρακίζεται» στα χέρια του Μικέλ Αρτέτα. Αυτός την κρατάει 2-3 δευτερόλεπτα και περιμένει τον Σέντρικ που έχει ξεκινήσει σπριντ να ανέβει.

Δίνει την μπάλα στον Σάκα, του λέει «play» και ο μικρός βλέπει την κίνηση του Σοάρες και τον τροφοδοτεί. Ακολουθούν στιγμές… μαγείας. Σέντρικ στον Έντεγκααρντ, με μία στον Λακαζέτ, στρώσιμο της μπάλας στον Μαρτινέλι και… 3-1 για τους «κανονιέρηδες», με τους Λονδρέζους να γίνονται ένα «κουβάρι» και να πανηγυρίζουν μπροστά στους φίλους τους.

Ένα εκπληκτικό γκολ που θύμισε σίγουρα το tiki taka, που όλοι συνηθίσαμε στην Premier League εξαιτίας του Αρσέν Βενγκέρ. Πλέον, φέρει την υπογραφή του Μικέλ Αρτέτα και στο συγκεκριμένο γκολ  ξεκινάει και με δική του… ασίστ.

Ναι, θυμίζει το γκολ της Τότεναμ απέναντι στον Ολυμπιακό με την διορατικότητα του ball boy, τον οποίο ευχαρίστησε ο Ζοσέ Μουρίνιο. Η μοναδική διαφορά είναι πως η Άρσεναλ κέρδισε με 3-2, διότι το πέσιμο του Λακαζέτ στην περιοχή, στο 3-1, δεν ήταν ικανό για να «συγκινήσει» τον VAR και να δώσει πέναλτι στην Άρσεναλ!

 

Δημήτρης Μανάκος