Απέκλεισε και την Τότεναμ μετά τη Γιουνάιτεντ η καταπληκτική Μίντλεσμπρο!

Μία καταπληκτική Μίντλεσμπρο που δεν… κολλάει πουθενά, πέταξε εκτός Κυπέλλου Αγγλίας και την Τότεναμ του Αντόνιο Κόντε μετά τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (1-0)! Οδήγησε το ματς στην παράταση, βρήκε το «χρυσό» γκολ με τον Κόμπερν και η «Μπόρο» ζει το όνειρό της, ούσα στους «8» του FA Cup!



Απέκλεισε και την Τότεναμ μετά τη Γιουνάιτεντ η καταπληκτική Μίντλεσμπρο!

Τα ανεπιτυχή αποτελέσματα της Τότεναμ κατά την διάρκεια του 2022 στην πλειοψηφία τους και το γεγονός πως η Μίντλεσμπρο ήταν ο βασικός λόγος που η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ δεν συνεχίζει στο FA Cup έχοντας αποκλείσει τους «κόκκινους διαβόλους» στο «Όλντ Τράφορντ», είχαν ως αποτέλεσμα ο Αντόνιο Κόντε να παρατάξει την καλύτερη δυνατή σύνθεση για την εν λόγω αναμέτρηση.

Ο Κέιν με τον Σον φιγούραραν στην κορυφή της επίθεσης, με τον Κουλουσέφσκι να τους πλαισιώνει, ενώ η τριάδα στα στόπερ παρέμεινε αναλλοίωτη, με τον Ντάιερ, τον Ρομέρο και τον Ντέιβις να την απαρτίζουν.

Γρήγορα όμως, οι ποδοσφαιριστές του Αντόνιο Κόντε αντιλήφθηκαν πως η Μίντλεσμπρο διόλου τυχαία απέκλεισε την Γιουνάιτεντ του Ράνγκνικ, ενώ διεκδικεί και την άνοδό της, μέσω της εξάδας της Championship, ούσα στην 8η θέση και στο -2 από την 6η Λούτον.

Η «Μπόρο» ήταν εξαιρετική ανασταλτικά, περιόρισε κάθε κίνδυνο προς την εστία της  και δεν επέτρεψε στην Τότεναμ να κάνει όχι σουτ, αλλά ούτε τελική στο τέρμα της κατά την διάρκεια του πρώτου ημιχρόνου.

Είναι εντυπωσιακό άλλωστε πως οι «spurs» δεν μπορούσαν με τίποτα να φτάσουν στην αντίπαλη περιοχή και πως ό,τι πιο σημαντικό είχαν να επιδείξουν, ήταν ένα σουτ του Ντόχερτι με τον Λάμλεϊ εξουδετερωμένο μακριά από την περιοχή του.

Στην επανάληψη, το σκηνικό της αναμέτρησης δεν άλλαξε ιδιαίτερα μέχρι και την συμπλήρωση μίας ώρας, με τον Κέιν να βλέπει γκολ του να ακυρώνεται ως οφσάιντ (60’), πέντε λεπτά μετά την μεγάλη ευκαιρία του Κρουκς για τους γηπεδούχους, που έφυγε πάνω από τα δοκάρια.

Από εκείνο το σημείο και έπειτα, η Μίντλεσμπρο κατάφερε και πάλι να «σφίξει» την άμυνά της, διατηρώντας με χαρακτηριστική ευκολία το 0-0, με βασική της επιθυμία να στείλει το ματς στην παράταση…

Και τα κατάφερε, έχοντας χάσει και τεράστια ευκαιρία στο 86’ για να «κλέψει» τη νίκη-πρόκριση, με το πλασέ του Τζόουνς να αποκρούεται από τον Γιορίς και εν συνεχεία την κεφαλιά του Χόουσον να περνά ελάχιστα άουτ.

Στο έξτρα μισάωρο της παράτασης, οι γηπεδούχοι έμοιαζαν και πάλι να ελέγχουν την κατάσταση, όντες και φοβερά απειλητικοί, παρά το γεγονός πως καμία από τις τρεις τελικές τους από το 100’ μέχρι το 105’ δεν πήγε μέσα.

Ό,τι δεν έγινε όμως στο πρώτο τέταρτο της παράτασης, έλαβε χώρα στο δεύτερο. Η Μίντλεσμπρο σκόραρε στο 107’ με φοβερό τελείωμα του Κόμπερν, διατήρησε το «μηδέν» μέχρι και το τέλος και βρίσκεται στα προημιτελικά του θεσμού, πανηγυρίσει επικές προκρίσεις επί της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και Τότεναμ!

 

 

Δημήτρης Μανάκος