Ο Μάρκο Σίλβα ετοιμάζεται για την επάνοδο στην Πρέμιερ «κυνηγώντας» τον Κέβιν Κίγκαν

¶λλο ένα τρίποντο για τον Μάρκο Σίλβα με τη νίκη επί της Πίτερμπρο, κρατώντας τη Φούλαμ στην κορυφή της Τσάμπιονσιπ. Ήταν η 22η νίκη του Πορτογάλου στις εγχώριες διοργανώσεις μέσα στη σεζόν, φτάνοντας σε ποσοστό νικών 61,1%, το δεύτερο μεγαλύτερο τεχνικού των «Cottagers» από την εποχή του Κέβιν Κίγκαν (68,75%).  



Ο Μάρκο Σίλβα ετοιμάζεται για την επάνοδο στην Πρέμιερ «κυνηγώντας» τον Κέβιν Κίγκαν

Η Φούλαμ οδεύει ολοταχώς προς την Πρέμιερ Λιγκ, συνεχίζοντας στην κορυφή της Τσάμπιονσιπ, έχοντας απόσταση 9 βαθμών από τη 2η Μπόρνμουθ (αν και τα «κεράσια» έχουν 2 παιχνίδια λιγότερα). 

Στον Μάρκο Σίλβα, ο οποίος είναι ο 9ος προπονητής της ομάδας την τελευταία 10ετία, πιστώνεται μεγάλο μερίδιο της έως τώρα επιτυχημένης πορείας των «cottagers», κάτι που μαρτυρά και το ποσοστό νικών του 44χρονου τεχνικού. 

Συγκεκριμένα σε 36 ματς (32 πρωταθλήματος, 2 για το FA Cup & 2 για το Λιγκ Καπ) έχει γευθεί τη νίκη 22 φορές, φτάνοντας σε ποσοστό 61,1%, μια επίδοση που ξεπερνά τις αντίστοιχες πολλών προκατόχων του, όπως για παράδειγμα των Σκοτ Πάρκερ (48%), Κλαούντιο Ρανιέρι (18%), Σλάβισα Γιοκάνοβιτς (47%) και Κιτ Σάιμονς (34%). 

Πρόκειται για τo 2o μεγαλύτερο ποσοστό που σημειώνει τεχνικός της Φούλαμ, με την πρωτιά να ανήκει στον Κέβιν Κίγκαν. O ¶γγλος οδήγησε τον σύλλογο στην κορυφαία κατηγορία έχοντας κερδίσει την απευθείας άνοδο ως πρωταθλητής της σεζόν 1998/99. 

Ο Κίγκαν εκείνη τη σεζόν είχε πετύχει ποσοστό νικών 65,5 % με 38 νίκες σε 58 ματς ( 46 αγώνες πρωταθλήματος, 7 κυπέλλου Αγγλίας και 5 για το Λιγκ Καπ).

Η θητεία του Μάρκο Σίλβα στο «Craven Cottage» έχει ήδη θετικό πρόσημο και με τον φρενήρη ρυθμό της Φούλαμ για το μεγαλύτερο διάστημα του πρωταθλήματος έως τώρα  (με 14 ματς να υπολείπονται για την ολοκλήρωση της κανονικής διάρκειας), ο Πορτογάλος τεχνικός έχει τις μαθηματικές πιθανότητες να ξεπεράσει το ρεκόρ του Κίγκαν.

Διονύσης Γαλιατσάτος