«Χτυπάει» τον τίτλο η Λίβερπουλ, σοκ για την αλλοπρόσαλλη Τότεναμ!

Μία Λίβερπουλ αποφασισμένη να διεκδικήσει τον τίτλο μέχρι τελικής πτώσεως, «διέλυσε»  την Λιντς, με πρωταγωνιστή τον Μοχάμεντ Σαλάχ και επέστρεψε στο -3 από την κορυφή και τη Μάντσεστερ Σίτι (6-0). Την ίδια ώρα, η Τότεναμ γνώρισε μία σοκαριστική ήττα από την Μπέρνλι (1-0) και απέδειξε πάλι πόσο κυκλοθυμική ομάδα είναι, λίγες ημέρες μετά το «διπλό» κόντρα στους «πολίτες»!



«Χτυπάει» τον τίτλο η Λίβερπουλ, σοκ για την αλλοπρόσαλλη Τότεναμ!

Αν μία ομάδα μπορεί να απειλήσει τη Μάντσεστερ Σίτι ως προς την διεκδίκηση του τίτλου, αυτή είναι σίγουρα η Λίβερπουλ. Σήμερα, κόντρα στην Λιντς, αυτό έγινε φανερό, καθώς το εκπληκτικό πρώτο ημίχρονο που έκαναν οι «κόκκινοι» απέναντι στο σύνολο του Μαρσέλο Μπιέλσα, έδιωξε άμεσα και το όποιο άγχος θα μπορούσε να δημιουργηθεί.

Η ομάδα του Κλοπ, η οποία είχε τον Κώστα Τσιμίκα στον πάγκο, πήρε το προβάδισμα από νωρίς, χάρη στο πέναλτι-γκολ του Μοχάμεντ Σαλάχ στο 15ο λεπτό! Ο Αιγύπτιος εκμεταλλεύτηκε την ευκαιρία, έφτασε τα 151 γκολ με την φανέλα της ομάδας του και απέδειξε πως διόλου τυχαίο δεν είναι το γεγονός πως μόνο ο Ρότζερ Χαντ έκανε κάτι ανάλογο ταχύτερα.

Η συνέχεια ήταν καταιγιστική, με την Λιντς να μην προλαβαίνει να αντιδράσει και προτού το καταλάβει, να βρίσκεται με ακόμη δύο τέρματα πίσω στο σκορ. Με την συμπλήρωση μισής ώρας αγώνα άλλωστε, ο Ζοέλ Μάτιπ… άλλαξε ρόλο.

Πήρε την μπάλα στο κέντρο του γηπέδου, διένυσε μέτρα μαζί της, έδωσε στον Σαλάχ και αποφάσισε να πατήσει περιοχή, στην πλάτη των στόπερ των «παγωνιών». Ο Αιγύπτιος, είχε προφανώς την οξυδέρκεια να τον τροφοδοτήσει και πάλι και από εκεί και πέρα το πλασέ του Μάτιπ, σίγουρα δεν μοιάζει με τελείωμα μίας φάσης από στόπερ, που ξεπερνά το 1,90.

Σκόραρε, το «Άνφιλντ» συνέχισε να σείεται και τέσσερα λεπτά αργότερα, ο Σαντιό Μανέ κέρδισε και δεύτερο πέναλτι για λογαριασμό της ομάδας του. Σε κάποιον άλλο σύλλογο, ίσως την εκτέλεση να αναλάμβανε κάποιος άλλος, αλλά στην Λίβερπουλ, σε τέτοιο ματς, ο Μοχάμεντ Σαλάχ ήταν δεδομένο πως θα πάρει την μπάλα.

Σκόραρε και πάλι, από την ίδια γωνία και διαμόρφωσε με χαρακτηριστική ευκολία το σκορ του πρώτου μέρους! Στο δεύτερο μέρος, ο ρυθμός έπεσε αλλά ο Σαντιό Μανέ ήταν ανεπηρέαστος. Σκόραρε δις  στο 80’ και το 91' αντίστοιχα, ύστερα από ωραίες προσπάθειες, ενώ ο Φαν Ντάικ διαμόρφωσε το τελικό σκορ στο τελευταίο λεπτό της συνάντησης!

Την ίδια ώρα, η Τότεναμ δεν μπόρεσε να φύγει με το «διπλό» από το «Τερφ Μουρ» απέναντι στη μαχητικότατη Μπέρνλι, που όχι μόνο έκοψε βαθμούς και πάλι από ομάδα του Big 6, αλλά πανηγύρισε μία σπουδαία νίκη που την φέρνει στο -2 από την σωτηρία με δύο ματς λιγότερα!

Το έκανε κόντρα στην Άρσεναλ στο «Έμιρεϊτς», το επανέλαβε απέναντι στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (1-1) και πλέον το καλό για το σύνολο του Σον Ντάις «τρίτωσε»!

Η Μπέρνλι, μετά από ένα κακό πρώτο μέρος, προειδοποίησε με τον Βέργκοστ στο 65’, στάθηκε τυχερή στην συνέχεια της φάσης από το σουτ του Κουλουσέφσκι, αλλά εν συνεχεία σκόραρε με τον Μι από στατική φάση.

Ο Αντόνιο Κόντε δεν μπόρεσε να αντιστρέψει την κατάσταση για τους ποδοσφαιριστές του, το 1-0 έμεινε μέχρι τέλους και η Άρσεναλ αύριο, έχει μία «χρυσή» ευκαιρία να κερδίσει την Γουλβς και να είναι στο +6 από τους «spurs» με ίδια ματς και με το μεταξύ τους να υπολείπεται!

Τέλος, στην αναμέτρηση της Γουότφορντ με την Κρίσταλ Πάλας, ο Ρόι Χότζον δεν μπόρεσε να γίνει ο πρώτος προπονητής των «hornets» που θα πανηγυρίσει δύο διαδοχικές νίκες στο πρωτάθλημα, αλλά αντιθέτως στην ιστορία της Premier League που βλέπει ομάδα του να δέχεται για 18 σερί ματς γκολ στην έδρα της.

Η Πάλας προηγήθηκε με τον Ματέτα στο 15’, ισοφαρίστηκε τρία λεπτά αργότερα από τον Σισοκό, αλλά ο Γκάλαχερ της έδωσε εκ νέου το προβάδισμα με εξαιρετικό σουτ στο 42ο λεπτό!

Η Γουότφορντ προσπάθησε αλλά δεν μπόρεσε να ξαναμπεί στο ματς και εν τέλει ο Ζαχά πέτυχε δύο γκολ σε διάστημα πέντε λεπτών (85’, 90’) με το 4-1 να είναι το τελικό σκορ και τον Πατρίκ Βιεϊρά να πανηγυρίζει μετά τις 28 Δεκεμβρίου!

Δημήτρης Μανάκος