«Δάγκωσε» την Λέστερ με Ποντένσε η Γουλβς, και ακουμπά την… Ευρώπη!

Σε ένα απόλυτα ισορροπημένο ματς, ανάμεσα σε Γουλβς και Λέστερ, η μπίλια έκατσε στην ομάδα του Μπρούνο Λάζε, η οποία επικράτησε με 2-1, έχοντας ως «χρυσό» σκόρερ της τον Ντάνιελ Ποντένσε!



«Δάγκωσε» την Λέστερ με Ποντένσε η Γουλβς, και ακουμπά την… Ευρώπη!

Είναι φανερό και δεν χρειαζόταν μία ακόμη επιβεβαίωση για αν αντιληφθούμε πως η Γουλβς αποτελεί μία από τις καλύτερες ομάδες της φετινής Premier League. Το έχει αποδείξει άλλωστε απέναντι σε κατώτερους αντιπάλους, το είδαμε και κόντρα σε Άρσεναλ και Τότεναμ, από τις οποίες συγκέντρωσε τρεις βαθμούς, έχοντας πολιορκήσει σε μεγάλο βαθμό και τους «κανονιέρηδες» στο «Μολινό».

Κάτι ανάλογο συνέβη και απέναντι στην Λέστερ, όπου σε ένα απόλυτα ισορροπημένο ματς, κατάφερε έστω και δύσκολα να πάρει το τρίποντο, χάρη στο γκολ του Ντάνιελ Ποντένσε που παρασυρόμενος από την ομάδα, βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση.

Αναλυτικότερα, οι «λύκοι» προηγήθηκαν στο 9ο λεπτό με τον Ρούμπεν Νέβες, όντες η 8η διαφορετική ομάδα που σκοράρει απέναντι στην Λέστερ σε ισάριθμες, διαδοχικές αναμετρήσεις!

Το προβάδισμα ήταν… αναμενόμενο, η Γουλβς προσπάθησε να κάνει δύο τα γκολ της, αλλά οι «αλεπούδες» ήταν ιδιαίτερα ανταγωνιστικές και κατάφεραν άμεσα να βγάλουν αντίδραση.

Ο Λούκμαν εκμεταλλεύτηκε την ασίστ του Ολμπράιτον και ισοφάρισε στο 41ο λεπτό, με την ομάδα του Ρότζερς να σκοράρει και πάλι με την 3η της τελική προσπάθεια στο ματς!

Το 1-1 του πρώτου μέρους είχε ως συνέπεια ναι μεν η Λέστερ να πάρει ψυχολογία, αλλά από την άλλη η Γουλβς να «πεισμώσει» ακόμη περισσότερο. Απείλησε με τον Κίλμαν στο 49’, σε μία φάση που προκάλεσε και διαμαρτυρίες στο κοινό του «Μολινό», στάθηκε τυχερή στο σουτ του Τίλεμανς στο 63’ και τρία λεπτά μετά μετουσίωσε σε γκολ την επιμονή της.

Ο Ντάνιελ Ποντένσε πέτυχε το γκολ που επί της ουσίας έκρινε το ματς και «έγραψε» ιστορία, μιας και σηματοδότησε την «παρθενική» φορά που η Γουλβς πετυχαίνει δύο γκολ με σουτ εκτός περιοχής, από τότε που ανέβηκε στην Premier League!

Στο μισάωρο που απέμενε η Λέστερ πίεσε, αλλά οι γηπεδούχοι απορρόφησαν την υπεροχή της ομάδας του Ρότζερς, το 2-1 διατηρήθηκε μέχρι τέλους και η Γουλβς πήρε την πολυπόθητη νίκη, ούσα πλέον στην 7η θέση και πάνω από την Τότεναμ (40 βαθμοί), με ένα ματς περισσότερο!

Δημήτρης Μανάκος