Μοχάμεντ Σαλάχ: Τρέχει με «150» ο Αιγύπτιος, πιο γρήγορα… σχεδόν από όλους στην ιστορία της Λίβερπουλ!

Ο Μοχάμεντ Σαλάχ σκοράρει στο 67ο λεπτό απέναντι στη Νόριτς, «υπογράφει» μία σημαντική ανατροπή και… γράφει ιστορία, όντας ο 2ος πιο γρήγορος ποδοσφαιριστής στην ιστορία της Λίβερπουλ που φτάνει τα 150 γκολ.



Μοχάμεντ Σαλάχ: Τρέχει με «150» ο Αιγύπτιος, πιο γρήγορα… σχεδόν από όλους στην ιστορία της Λίβερπουλ!

Πριν από μία εβδομάδα, ο Μοχάμεντ Σαλάχ αντιμετώπιζε τον Σαντιό Μανέ στον τελικό του Κόπα Άφρικα και φιλοδοξούσε να κατακτήσει το πρώτο του τρόπαιο με την Αίγυπτο, απέναντι στην Σενεγάλη του συμπαίκτη του!

Δεν τα κατάφερε, με το ματς να κρίνεται στην «ρώσικη ρουλέτα» και τον ίδιο να μην προλαβαίνει καν να εκτελέσει. Μία εβδομάδα μετά, ο ίδιος ποδοσφαιριστής ξεπερνά μία αποτυχία, με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Αγωνίζεται στην βασική ενδεκάδα της Λίβερπουλ απέναντι στη Νόριτς, με τον Μανέ να κάνει το ίδιο στην απέναντι πτέρυγα και οι δυο τους «υπογράφουν» μία πολύ σημαντική νίκη για την ομάδα τους, αναλογικά με την εξέλιξη της αναμέτρησης.

Ο Μανέ ισοφαρίζει στο 64’ και ο Σαλάχ βρίσκει δίχτυα με υπέροχο τρόπο στο 67ο λεπτό, με άμεση συνέπεια το 1-0 για τα «καναρίνια» να γίνεται 2-1 για τους «κόκκινους», με το «Άνφιλντ» να… σείεται!

Αυτομάτως, ο Αιγύπτιος «γράφει» ιστορία, καθώς φτάνει τα 150 γκολ με την Λίβερπουλ σε όλες τις διοργανώσεις σε 233 ματς, όντας ο δεύτερος πιο… γρήγορος ποδοσφαιριστής στην ιστορία της που φτάνει σε έναν τέτοιο αριθμό, με τόσο μικρό αριθμό αγώνων!

Ποιος τον περνά; Μόνο ο Ρότζερ Χαντ που το κατάφερε σε επτά ματς λιγότερα την δεκαετία του 1960. Γενικότερα, ο Σαλάχ αποτελεί τον 10ο ποδοσφαιριστή στην ιστορία της ομάδας που φτάνει τα 150 γκολ, πράγμα που από μόνο του τον καθιστά ένα ξεχωριστό κομμάτι στην ιστορία της Λίβερπουλ!

Δημήτρης Μανάκος