Και πάλι αγγλικός τελικός στο Champions League; Και γιατί όχι;

Η πρώτη εβδομάδα της φάσης των «16» του Champions League πέρασε, αρκετά συμπεράσματα προέκυψαν αλλά ένα ήταν αυτό που επιβεβαιώθηκε. Πως αν οι αγγλικές ομάδες είναι σοβαρές, σε συνδυασμό με το ρόστερ και τους προπονητές που διαθέτουν, αναμένεται να μας χαρίσουν έναν ακόμη τελικό που θα φιλοξενεί δύο εκ των Μάντσεστερ Σίτι, Λίβερπουλ και Τσέλσι. Γιατί όχι άλλωστε; Γράφει ο Χρήστος Σωτηρακόπουλος.



Και πάλι αγγλικός τελικός στο Champions League; Και γιατί όχι;

Όταν η κληρωτίδα αποφάσισε να μας δώσει τα ζευγάρια των αντιπάλων στους «16» του Champions League, όλοι θεωρήσαμε πως οι ομάδες της Premier League, δεδομένα δεν είναι… άτυχες. Η Μάντσεστερ Σίτι κληρώθηκε με την Σπόρτινγκ Λισαβόνας, η Λίβερπουλ με την πρωταθλήτρια Ιταλίας, Ίντερ, με την ρεβάνς στο «Άνφιλντ», η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ με την «ασταθή» Ατλέτικο Μαδρίτης και η πρωταθλήτρια Ευρώπης, Τσέλσι, με την Λιλ, παρότι τερμάτισε δεύτερη στον όμιλό της.

Κανένα από αυτά τα τέσσερα ματς δεν είχαν ως αουτσάιντερ κάποια από τις ομάδες στο «Νησί», με την Τσέλσι να αποφεύγει τα μεγαθήρια και τις Λίβερπουλ και Μάντσεστερ Σίτι να καλούνται να κάνουν το πρώτο βήμα μακριά από το «σπίτι» τους.

Το ταξίδι στην Λισαβόνας για τους «πολίτες» αποδείχθηκε… περίπατος. Το τελικό 5-0 ήταν… λίγο μπροστά στην εικόνα της ομάδας του Πεπ Γκουαρδιόλα, ενώ κάτι ανάλογο συνέβη και με την Λίβερπουλ, που όταν πάτησε το γκάζι για περίπου 10 λεπτά στο Μιλάνο, από το 75’ και έπειτα, η πρόκριση απλοποιήθηκε.

Αμφότερες λοιπόν έκαναν το πρώτο βήμα για να συνεχίσουν το ταξίδι στα αστέρια, διεκδικώντας παράλληλα και τον τίτλο της Premier League, όπου την δεδομένη χρονική στιγμή απέχουν εννέα βαθμούς. Το ίδιο θα προσπαθήσει και η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, μετά την επιστροφή του Κριστιάνο Ρονάλντο στα γκολ, αλλά και η Τσέλσι που όπως και να το κάνουμε, επανέρχεται στα στάνταρ της και είναι πάντα επικίνδυνη.

Συνεπώς, έχοντας αυτά ως δεδομένα και γνωρίζοντας πως ο ρυθμός του αγγλικού ποδοσφαίρου δεν μπορεί να «πιαστεί» για 90 λεπτά από κανέναν σύλλογο που δεν εδρεύει στην Premier League, γιατί να μην έχουμε τον Μάιο έναν δεύτερο, συνεχόμενο αγγλικό τελικό, μετά το περσινό Μάντσεστερ Σίτι – Τσέλσι.

Η Σίτι μοιάζει κυρίαρχη απέναντι σε οποιονδήποτε αντίπαλο, η Λίβερπουλ διαθέτει το πιο πλήρες ρόστερ της ιστορίας της μετά τις χειμερινές μεταγραφές και η Τσέλσι δεν μπορεί να εξαιρεθεί ποτέ από μία συζήτηση που περιλαμβάνει… τίτλο. Πόσο μάλλον όταν πριν από έξι μήνες, ήταν αυτή που κατακτούσε το πρώτο της Champions League μετά από το 2012.

Συν τοις άλλοις, οι τρεις ομάδες του Big 6 της Αγγλίας, διαθέτουν και τρεις από τους καλύτερους προπονητές του κόσμου. Τον Πεπ Γκουαρδιόλα, τον Γιούργκεν Κλοπ και τον Τόμας Τούχελ. Γιατί μπαίνει και ο Γερμανός των «μπλε» στην ίδια συζήτηση; Διότι πόσοι προπονητές θα κατάφερναν σε μισό χρόνο όσα έκανε ο Τούχελ με την Τσέλσι; Την τετράδα, το Champions League αλλά και το Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων, το οποίο διεκδίκησε, κατέκτησε και παρήγαγε την πιο σοβαρή εμφάνισή της τις τελευταίες 100 ημέρες!

Καταληκτικά λοιπόν, και οι τρεις μπορούν να βρεθούν στην τετράδα του Champions League, αν η κληρωτίδα δεν κάνει τα... δικά της και δεν τις αναγκάσει να κοντραριστούν και στην Ευρώπη!

Αν αυτό δεν συμβεί, ούτε η Παρί Σεν Ζερμέν, ούτε η Ρεάλ Μαδρίτης, ούτε η Μπάγερν Μονάχου μπορούν να φοβίσουν τους Άγγλους. Μόνο να… συμπληρώσουν την τετράδα και να καθορίσουν ποια θα συνοδεύσει αυτήν που απομένει στον τελικό του Champions League!