Ο Ραλφ Χάζενχουτλ ετοιμάζεται να αφήσει τους πάγκους το 2024: «Δεν θα μείνω όσο ο Χότζον»

Σε συνέντευξη στο γερμανικό περιοδικό «Kicker», ο Ραλφ Χάζενχουτλ παραδέχτηκε πως το τέλος της προπονητικής του καριέρας πλησιάζει. Ο Αυστριακός τεχνικός της Σάουθαμπτον σκοπεύει να “ρίξει αυλαία” τη σεζόν 2023/24, με τη λήξη του συμβολαίου του.  



Ο Ραλφ Χάζενχουτλ ετοιμάζεται να αφήσει τους πάγκους το 2024: «Δεν θα μείνω όσο ο Χότζον»

Ο Χάζενχουτλ αφίχθη στο «St. MaryΆs» το Δεκέμβρη του 2018 κρατώντας τη Σάουθαμπτον μακριά από τη ζώνη του υποβιβασμού, παρά τους περιορισμένους οικονομικούς πόρους, ανανεώνοντας το 2020 τη διάρκεια του συμβολαίου του έως το καλοκαίρι του 2024.

Εκτός απροόπτου η Σάουθαμπτον θα αποτελέσει τον τελευταίο σταθμό στην προπονητική του καριέρα. Ο 54χρονος τεχνικός αναφέρθηκε σε συνέντευξη στο «Kicker» για το πότε σκέφτεται να ρίξει τους τίτλους τέλους στους πάγκους, δηλώνοντας πως θα τιμήσει το ισχύον συμβόλαιο με τους «άγιους» έως το 2024, χρονιά που θα αποτελέσει μάλλον και την τελευταία του Αυστριακού στο τιμόνι συλλόγου.

Συγκεκριμένα, ο Χάζενχουτλ εξήγησε: «Πάντα ήθελα να αποδείξω στον εαυτό μου ότι θα μπορούσα κάλλιστα να εργαστώ σε ένα σύλλογο για μια μακρά περίοδο. Καλώς εχόντων των πραγμάτων θα είμαι 5,5 χρόνια εδώ (το 2024 τα συμπληρώνει), αρκετά μεγάλο διάστημα στο σύγχρονο ποδόσφαιρο και πιθανότατα αυτό θα είναι το τέλος. Πεντέμισι χρόνια στην Πρέμιερ Λιγκ, απαιτεί πολλή ενέργεια, ανεξάρτητα από την επαγγελματική ικανοποίηση. Δεν μπορώ να φανταστώ ότι θα θέλω να κάνω οτιδήποτε άλλο στην προπονητική έπειτα από αυτό. Θα έχω φτάσει 57 ετών. Θα ήθελα να ζήσω κι άλλα πράγματα και να μην παραμείνω στους πάγκους έως τα 74, όπως ο Ρόι Χότζον. Σίγουρα όχι». 

Διονύσης Γαλιατσάτος