Με «τεσσάρα» στην επόμενη φάση η Σίτι – με την… αύρα του Λάμπαρντ, νίκη-πρόκριση για την Έβερτον!

Μπορεί η Φούλαμ να δυσκόλεψε για ένα ημίχρονο τη Μάντσεστερ Σίτι, όμως οι σοβαροί «πολίτες» αντεπεξήλθαν και με ανατροπή μέσα σε εννέα λεπτά πήραν την πρόκρισή τους για τον επόμενο γύρο του FA Cup (4-1). Την ίδια ώρα, η Νόριτς απέκλεισε την Γουλβς στο «Μολινό» (0-1), ενώ ο Φρανκ Λάμπαρντ ξεκίνησε ιδανικά την πορεία του στην Έβερτον απέναντι στην Μπρέντφορντ (4-1)!



Με «τεσσάρα» στην επόμενη φάση η Σίτι – με την… αύρα του Λάμπαρντ, νίκη-πρόκριση για την Έβερτον!

Μιλάμε μόλις για τον 4ο γύρο του FA Cup, αλλά τα αποτελέσματα που είχαν κάνει την εμφάνισή τους μέχρι και εκείνο το σημείο, μας έκαναν να αντιληφθούμε πόσο απρόβλεπτος είναι ο θεσμός και γιατί ομάδες σαν την Μίντλεσμπρο, την Κιντερμίνστερ και την Πλίμουθ έχουν κάθε δικαίωμα στο όνειρο.

Έχοντας λοιπόν την πιθανότητα της… έκπληξης στο μυαλό της, η Φούλαμ του Μάρκο Σίλβα αποφάσισε να μην αλλάξει τον τρόπο παιχνιδιού της ούτε στο «Έτιχαντ», διεκδικώντας ό,τι της αναλογούσε από το ξεκίνημα της αναμέτρησης.

Κάπως έτσι, ήρθε και το προβάδισμα, με τον Φάμπιο Καρβάλιο να αποδεικνύει με ψύχραιμο πλασέ από κοντά στο 4’, τον λόγο που η Λίβερπουλ θέλει να τον αποκτήσει διακαώς το καλοκαίρι.

Ωστόσο, η αντίδραση της Μάντσεστερ Σίτι ήταν η ιδανική, με τους «πολίτες» να έχουν πάρει το προβάδισμα πριν συμπληρώσει ένα… δεκάλεπτο με το σκορ υπέρ της η Φούλαμ!

Για την ακρίβεια, 92 δευτερόλεπτα μετά το εναρκτήριο γκολ, ισοφάρισαν με τον Γκιντογκάν που βρήκε για δεύτερο σερί ματς δίχτυα στο FA Cup, ενώ στο 13’ η κεφαλιά του Τζον Στόουνς ήταν εξαιρετική!

Ακολούθησε «καταιγιστικός» ρυθμός και εντυπωσιακό παιχνίδι από αμφότερες τις αντιπάλους, αλλά η πιο έμπειρη και με… βασικούς, Μάντσεστερ Σίτι, βρήκε τρίτο γκολ με τον Μαχρέζ από την «λευκή» βούλα, τέταρτο και πάλι με τον Αλγερινό και «κλείδωσε» την πρόκρισή της στην επόμενη φάση του FA Cup.

Από την άλλη πλευρά, η Έβερτον παρουσιάστηκε αναγεννημένη στο ντεμπούτο του Φρανκ Λάμπαρντ και συνεχίζει στον 5ο γύρο του θεσμού, μετά την πρώτη της νίκη εντός του 2022 απέναντι στην Μπρέντφορντ.

Τα «ζαχαρωτά» απέκτησαν μεγαλύτερη κυνικότητα, ο Μίνα και ο Ριτσάρλισον τους έδωσαν γκολ ασφαλείας και η μείωση του σκορ από τον Τόνεϊ με πέναλτι, δεν ήταν αρκετή για να στερήσει την «παρθενική» νίκη του Λάμπαρντ στο «Γκούντισον Παρκ», με τον Χόλγκεϊτ να τελειώνει το ματς με την συμπλήρωση μίας ώρας!

Τέλος, η Κρίσταλ Πάλας αποδείχθηκε σοβαρή, παίρνοντας μία άνετη πρόκριση επί της Χάρτλπουλ (2-0), ενώ η Νόριτς, δίχως τους Δημήτρη Γιαννούλη και Χρήστο Τζόλη στην σύνθεσή της, πήρε το «διπλό» στο «Μολινό», χάρη στο γκολ του ΜακΛιν, στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους!

Μοναδική αναμέτρηση που οδηγήθηκε στην παράταση είναι αυτή της Σαουθάμπτον απέναντι στην Κόβεντρι, με τις δύο ομάδες να λύνουν τις διαφορές τους στο έξτρα χρόνο!

Τα αποτελέσματα των αναμετρήσεων του FA Cup στα ματς των 17:00:

Γουλβς – Νόριτς 0-1 (45’ ΜακΛιν)

Έβερτον – Μπρέντφορντ 4-1 (31’ Μίνα, 48’ Ριτσάρλισον, 62΄ Χόλγκεϊτ, 90' Τάουνσεντ – 54’ Τόνεϊ πεν.)

Κρίσταλ Πάλας – Χάρτλπουλ 2-0 (4’ Γκουεχί, 22΄ Ολίσε)

Μάντσεστερ Σίτι – Φούλαμ 4-1 (6’ Γκιντογκάν, 13’ Στόουνς, 53’, 57’ Μαχρέζ– 4’ Καρβάλιο)

Πιτέρμπορο – ΚΠΡ 2-0 (25’ Γουάρντ, 72’ Τζόουνς)

Σαουθάμπτον – Κόβεντρι 2-1 (63΄ Άρμστρονγκ, 112' Γουόκερ Πίτερς - 22’ Γκιοκέρες) 

Στόουκ – Γουίγκαν 2-0 (14’ Μάτζα, 62’ Μπράουν)

Χάντερσφιλντ – Μπάρνσλεϊ 1-0 (19’ Χολμς)

Δημήτρης Μανάκος