Γουίλσιρ: «Αναρωτιόμουν γιατί έκανα προπονήσεις, έφτασα στην απόλυτη άρνηση»

Ο Τζακ Γουίλσιρ αυτή τη φορά με μεγαλύτερη πνευματική δύναμη και σθένος για να μιλήσει για τις δύσκολες στιγμές που βίωσε, αποκάλυψε όλες τις αρνητικές σκέψεις που έκανε στο πρόσφατο παρελθόν λόγω της απουσίας προτάσεων από ομάδες. «Θέλω να εμπλακώ ξανά στο ποδόσφαιρο, αντέχω στο επίπεδο των προπονήσεων της Άρσεναλ» ανέφερε.  



Γουίλσιρ: «Αναρωτιόμουν γιατί έκανα προπονήσεις, έφτασα στην απόλυτη άρνηση»

Ο άλλοτε βασικότατος και αναντικατάστατος χαφ των «κανονιέρηδων» και διεθνής μέσος με την εθνική ομάδα της Αγγλίας, έχει μείνει ελεύθερος από τον Μάιο του 2021 όταν και αποδεσμεύθηκε από την Μπόρνουθ.

Ήλπιζε το καλοκαίρι να βρει κάτι, όμως τα πράγματα δεν ήρθαν όπως θα τα ήθελε.

Άρχισε ν' απογοητεύεται, ν' αναρωτιέται αν άξιζε όλη η προσπάθεια που έκανε ή αν θα έπρεπε να αφήσει το ποδόσφαιρο. Έφτασε να περνάει τα μεσημέρια του σε πίστα γκολφ και να μην τον ενδιαφέρει καν να δει ποδόσφαιρο ή έστω τα σκορ των αγώνων.

Τώρα, όμως, προπονείται εδώ και καιρό με την Άρσεναλ, ακολούθησε την αποστολή της ομάδας στο Ντουμπάι για το διάλειμμα της Πρέμιερ και είναι αρκετά δυνατός ψυχικά για να κυνηγήσει ένα νέο συμβόλαιο στο τοπ επίπεδο.

«Ήμουν σε άρνηση... Έκανα μια συνέντευξη τον περασμένο Αύγουστο και είχα πει ότι περίμενα εξελίξεις εντός μιας εβδομάδας, όμως κατέληξα να περιμένω πάρα πολύ και οι μέρες περνούσαν...

Δεν θέλω να χρησιμοποιήσω τη λέξη “κατάθλιψη” γιατί ξέρω πόσο σοβαρό είναι και τι περνάει ο κόσμος, όμως κι εγώ έκανα συνεχώς κακές σκέψεις. Ξάπλωνα στο κρεβάτι το μεσημέρι και απλά τσακωνόμουν με τον εαυτό μου. Αναρωτιόμουν γιατί έκανα προπονήσεις, για ποιον το κάνω αυτό... Ήμουν στα χαμένα. Έκανα τα μαθήματα για το δίπλωμα προπονητικής, αλλά δεν είχα εμπλοκή με καμία ομάδα. Απλά καθόμουν όλη μέρα. Είχα φτάσει σε σημείο να πω στη σύζυγό μου πως αν με έβλεπε να εξευτελίζομαι τελείως, θα ήθελα να μου το πει.

Τώρα είναι όλα αλλιώς. Έχω πλάνο. Κάνω προπονήσεις με την Άρσεναλ και αν δεν μπορούσα ν' ανταποκριθώ ή έριχνα το επίπεδο της δουλειάς της ομάδας θα το αντιλαμβανόμουν. Δεν συμβαίνει όμως. Μπορώ ακόμα και παίζω. Έχω δυνατότητες. Αντέχω στο επίπεδο. Έχω και ένας εναντίον ενός. Πιστεύω ότι ακόμα μπορώ να παίξω. Δεν ξέρω πως αντιμετωπίζω πλέον τον εαυτό μου και πως θα είναι στο μέλλον. Σύζυγος και πατέρας ναι. Αλλά ποδοσφαιριστής; Μακάρι να πάνε όλα καλά γιατί είναι η ζωή μου το ποδόσφαιρο» ήταν τα λόγια του στην Daily Mail.

Κώστας Ζάλιαρης