Ο Ρανιέρι απέλυσε τον… Σόλσκιερ, αλλά δεν ταίριαξε ποτέ με την Γουότφορντ!

Παρελθόν από τον πάγκο της Γουότφορντ αποτελεί και επίσημα ο Κλαούντιο Ρανιέρι, ο οποίος δεν άντεξε για περισσότερες από 112 ημέρες στους «hornets». Ο χρόνος έδειξε πως οι δύο πλευρές δεν μπορούν να συνυπάρξουν και το κύκνειο άσμα του Ιταλού ήρθε στο 3-0 του «Βίκαρεϊτζ Ρόουντ» από τη Νόριτς! Μεγαλύτερη στιγμή του; Η δεύτερη και… τελευταία νίκη με την τέως ομάδα του απέναντι στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και η απόλυση του Όλε Γκούναρ Σόλσκιερ!  



Ο Ρανιέρι απέλυσε τον… Σόλσκιερ, αλλά δεν ταίριαξε ποτέ με την Γουότφορντ!

Όταν ο Κλαούντιο Ρανιέρι αναλάμβανε πριν από 3,5 μήνες τον πάγκο της Γουότφορντ και διαδεχόταν τον Χίσκο Μουνιόθ, άπαντες θεωρούσαν πως ο τέως προπονητής της Λέστερ θα είναι ο τρόπος που η ομάδα θα διασφαλίσει την παραμονή της στην Premier League.

Ο έμπειρος Ρανιέρι άλλωστε γνώριζε το πρωτάθλημα, μιας και επρόκειτο για την 3η του θητεία με διαφορετική ομάδα στην κορυφαία τη τάξει κατηγορία του αγγλικού ποδοσφαίρου, ενώ η κατάκτηση του τίτλου με την Λέστερ θα είναι κάτι που θα τον συνοδεύει για πάντα.

Ωστόσο, τα αποτελέσματα που έκαναν την εμφάνισή τους για όσο ο Ρανιέρι και η Γουότφορντ συνυπήρξαν, ήταν απαγορευτικά για την συνέχιση της συνεργασίας τους. Ο Ιταλός παραβρέθηκε στο «Βίκαρεϊτζ Ρόουντ» για 14 ματς, κέρδισε τα δύο, γνώρισε 11 ήττες και δεν διατήρησε το «μηδέν» σε κανένα ενενηντάλεπτο στο οποίο συμμετείχε!

Η ομάδα του πέτυχε 14 γκολ και δέχθηκε 34, πράγμα που μετουσιώνεται σε ένα γκολ παθητικό ανά 34 λεπτά, αναλογικά με τα 1260 αγωνιστικά λεπτά που έλαβαν χώρα, υπό τις οδηγίες του Κλαούντιο Ρανιέρι.

Όσον αφορά τις δύο επικρατήσεις του που δεν… τρίτωσαν ποτέ, η Γουότφορντ κέρδισε με 5-2 εκτός έδρας την Έβερτον σε ένα συναρπαστικό ματς με την «μπίλια» να κάθεται στην πλευρά της και με 4-1 τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, στο τελευταίο παιχνίδι του Όλε Γκούναρ Σόλσκιερ στον πάγκο των «κόκκινων διαβόλων».

Τι σημαίνει αυτό; Πως οι «hornets» πέτυχαν το 50% των γκολ που έβαλαν με τον Ρανιέρι στις νίκες τους και πως το μεγαλύτερο επίτευγμα του Ιταλού στις 112 ημέρες παρουσίας του στην Αγγλία ήταν η… απόλυση του Σόλσκιερ!

Τίποτα περισσότερο, τίποτα λιγότερο, με την Γουότφορντ αυτή την στιγμή να είναι 19η, στο -2 από τη Νόριτς που αισίως την κέρδισε (0-3) και με δύο ματς λιγότερα από τα «καναρίνια».

Επί της ουσίας λοιπόν, Γουότφορντ και Ρανιέρι, δεν ταίριαξαν ποτέ… Δεν βρήκαν ποτέ κοινό κώδικα επικοινωνίας, αμφότεροι βγήκαν χαμένοι από την τρίμηνη συνεργασία, το γυαλί ράγισε γρήγορα και η παράσταση δεν είχε happy end. Ο Ιταλός ήθελε χρόνο, η ομάδα δεν είχε λόγο να του τον δώσει και το τέλος ήρθε μοιραία, σηματοδοτώντας και την δεύτερη πιο γρήγορη απόλυση του Ρανιέρι σε πάγκο συλλόγου!

Δημήτρης Μανάκος