Τσέλσι – Τότεναμ: Στην σκακιέρα Τούχελ και Κόντε, ποιος θα κάνει… ρουά ματ;

Ένα ματς ειδικών συνθηκών αναμένεται να λάβει χώρα ανάμεσα στην Τσέλσι και την Τόνεναμ, για την 23η αγωνιστική της Premier League, με δύο «κοινούς» κόσμους να συγκρούονται και το Στάμφορντ Μπριτζ να μετατρέπεται σε… σκακιέρα. Θα επικρατήσει η γερμανική φιλοσοφία ή ο ιταλικός τρόπος σκέψης;



Τσέλσι – Τότεναμ: Στην σκακιέρα Τούχελ και Κόντε, ποιος θα κάνει… ρουά ματ;

Δύο ομάδες που δεδομένα ξεκίνησαν την σεζόν με διαφορετικούς στόχους, αλλά με το πέρασμα του χρόνου στην Premier League δεν διαφέρουν πολύ είναι η Τσέλσι και η Τότεναμ.

Η Τσέλσι, εκκίνησε την χρονιά έχοντας στο μυαλό της να αποδείξει γιατί είναι η πρωταθλήτρια Ευρώπης και να διεκδικήσει μέχρι τέλους την Premier League, ενώ η Τότεναμ των πολλών εσωαγωνιστικών ζητημάτων, ξεκίνησε με τον Νούνο Εσπιρίτο Σάντο και με τον Κέιν να… ταξιδεύει και πλέον βρίσκεται με τον Αντόνιο Κόντε στον πάγκο της και τον Άγγλο να θυμίζει κάτι από την περσινή χρονιά του.

Η «μονομαχία» στο Στάμφορντ Μπριτζ θα είναι ένα εντελώς διαφορετικό ματς από αυτό που παρακολουθήσαμε στον πρώτο γύρο σε επίπεδο πρωταθλήματος. Η Τσέλσι δεν βρίσκεται στην εξαιρετική κατάσταση που βρισκόταν σε εκείνο το χρονικό σημείο, ενώ η Τότεναμ έχει ξεφύγει από την λογική του παίζω «είτε για να κερδίσω, είτε για να χάσω» και έχει βάλει και την σκοπιμότητα στο παιχνίδι της.

Η επική ανατροπή επί της Λέστερ πριν από μερικές ημέρες της έχει δώσει άπλετη ψυχολογία, ενώ η Τσέλσι του Τόμας Τούχελ έχει χάσει την σταθερότητα στην ανασταλτική της λειτουργία. Τον βασικότερο λόγο δηλαδή που κατέκτησε το Champions Leagueκαι ήταν μέχρι και τον Οκτώβριο, η πιο σοβαρή αγγλική ομάδα!

Έχει δεχθεί γκολ στα έξι από τα επτά πιο πρόσφατα παιχνίδια της, δεν κέρδισε για δεύτερη φορά την Μπράιτον στο πρωτάθλημα και όσο πλησιάζουμε και προς τον Φεβρουάριο, το μυαλό όλων θα στρέφεται δικαιολογημένα και στο Champions League και στα ματς με την Λιλ.

Επομένως μιλάμε για ένα ματς ειδικών συνθηκών και κανένας δεν μπορεί να προβλέψει τι θα ακολουθήσει. Ο Τούχελ συναντά τον Κόντε, δύο παρόμοιες φιλοσοφίες θα τεθούν αντιμέτωπες στο Στάμφορντ Μπριτζ και το γήπεδο θα μοιάζει με… σκακιέρα.

Όποιος κάνει πρώτος το λάθος, μπορεί και να εκτεθεί ανεπανόρθωτα. Και μην ξεχνάμε ότι η «μάχη» για την τετράδα καλά κρατεί. Συνεπώς, δεν χωρούν ολέθρια σφάλματα, με την ισοπαλία ωστόσο να μην μπαίνει για πολύ στην εξίσωση. Το ρουά ματ είναι αυτό που θέλουν, τόσο ο Γερμανός, όσο και ο Ιταλός. Τσέλσι εναντίον Τότεναμ λοιπόν και το παιχνίδι μυαλού… ξεκινάει!

Δημήτρης Μανάκος

Πηγή: bnsports.gr