Νόριτς: Πέτυχε την μεγαλύτερη εκτός έδρας νίκη της στην Πρέμιερ Λιγκ μετά το 1993!

Ο Τζος Σάρτζεντ πέτυχε τα δύο πρώτα του γκολ στην Πρέμιερ Λιγκ, ο Κούτσκα «καταδίκασε» την ομάδα του και η Νόριτς βγήκε από τη ζώνη του υποβιβασμού, πετυχαίνοντας την μεγαλύτερη εκτός έδρας νίκη της στην κορυφαία κατηγορία μετά από 29 χρόνια.



Νόριτς: Πέτυχε την μεγαλύτερη εκτός έδρας νίκη της στην Πρέμιερ Λιγκ μετά το 1993!

Η Νόριτς «έριξε» το… γενικό στο Βίκαρεϊτζ Ρόουντ και πήρε μία τεράστια εκτός έδρας νίκη (3-0) απέναντι στην Γουότφορντ, που την έβγαλε από τη ζώνη του υποβιβασμού για πρώτη φορά μετά από 840 ολόκληρες ημέρες στην Πρέμιερ Λιγκ.

Πρωταγωνιστής, φυσικά, για τα «καναρίνια» ήταν ο Τζος Σάρτζεντ που πέτυχε την κατάλληλη στιγμή τα πρώτα του δύο τέρματα στην μεγάλη κατηγορία του αγγλικού ποδοσφαίρου πριν ο Γιουράι Κούτσκα βάλει «ταφόπλακα» στις όποιες ελπίδες είχαν οι «σφήκες» για κάποιο αποτέλεσμα.

Αυτή ήταν η δεύτερη σερί νίκη της ομάδας του Ντιν Σμιθ στην Πρέμιερ Λιγκ και μάλιστα μία από τις πιο εμφατικές που έχει πετύχει ο σύλλογος εδώ και πολλά χρόνια. Συγκεκριμένα, 29 χρόνια είχε να δει η Νόριτς τόσο μεγάλη νίκη.

Πίσω στο μακρινό 1993, η Έβερτον είχε υποδεχτεί τα «καναρίνια» για την 9η αγωνιστική του πρωταθλήματος και έκανε το λάθος να προηγηθεί μόλις στο 13ο λεπτό. Οι φιλοξενούμενοι έβγαλαν αντίδραση και με «καρέ» τερμάτων από τον Έφαν Εκόκου και ένα από τον Κρις Σάτον, ανέτρεψαν την εις βάρος τους κατάσταση και έφυγαν με το «διπλό», με το τελικό 5-1 να στέλνει τη Νόριτς στην 6η θέση της βαθμολογίας.

 

Στράτος Μαρίνος