Ντάνκαν Φέργκιουσον: Θα ξεκινήσει και η δεύτερη θητεία με... μεγάλη νίκη;

Την δεύτερη θητεία του στον πάγκο της Έβερτον ετοιμάζεται να ξεκινήσει ο Ντάνκαν Φέργκιουσον, ο οποίος θα καθοδηγήσει την ομάδα του σε μερικές ώρες από τώρα, στο κρίσιμο ματς απέναντι στην Άστον Βίλα στο «Γκούντισον Παρκ», αντικαθιστώντας τον Ράφα Μπενίτεθ!



Ντάνκαν Φέργκιουσον: Θα ξεκινήσει και η δεύτερη θητεία με... μεγάλη νίκη;

Μερικές ώρες απομένουν μόνο για να αντικρίσουν οι φίλοι της Έβερτον, κάποιον άλλον στον πάγκο τους, ενόψει της αναμέτρησης με την Άστον Βίλα, ο οποίος δεν θα… μοιάζει με τον Ράφα Μπενίτεθ.

Ο Ισπανός τεχνικός αποχώρησε από το «Γκούντισον Παρκ», μετρώντας μόλις δύο επικρατήσεις σε επίπεδο πρωταθλήματος από τα τέλη Σεπτεμβρίου και έπειτα και ο «υπηρεσιακός», Ντάνκαν Φέργκιουσον, είναι αυτός που τον αντικαθιστά!

Πρόκειται μάλιστα, για την δεύτερη θητεία του Φέργκιουσον στον πάγκο της Έβερτον, αφού κάτι ανάλογο είχε συμβεί και στις αρχές του Δεκεμβρίου προ τριετίας, όταν ο Μάρκο Σίλβα αποχώρησε, για να πάρει την θέση του ο Άγγλος πρώην ποδοσφαιριστής της.

Τότε, τα είχε καταφέρει εξαιρετικά. Κέρδισε στο ντεμπούτο του την Τσέλσι με 3-1, δεν ηττήθηκε στο «Όλντ Τράφορντ» από τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, μένοντας στο 1-1 και διατήρησε το «μηδέν» απέναντι στην Άρσεναλ, πέντε ημέρες πριν από την Boxing Day.

Δεν έχασε στην Premier League, εξακολουθεί να είναι αήττητος, μιας και από τότε δεν ανέλαβε και πάλι τα ηνία της ομάδας και ηττήθηκε μόνο από την Λέστερ, στην προημιτελική φάση του Λιγκ Καπ με 6-4 στα πέναλτι.

Μένει να δούμε αν θα καταφέρει να τα πάει το ίδιο καλά και μετά από τρία χρόνια, αντιμετωπίζοντας την Βίλα για 15η φορά στην καριέρα του, μετρώντας  5 νίκες, άλλες τόσες ισοπαλίες και μία ήττα λιγότερη!

Δημήτρης Μανάκος