Όταν τα φώτα σβήνουν και η μπάλα δεν... τσουλάει στην Πρέμιερ Λιγκ! (vids)

Ένα ασυνήθιστο, περιστατικό έλαβε χώρα στην αναμέτρηση ανάμεσα στη Νόριτς και την Γουότφορντ, καθώς στο 60ο λεπτό, σταμάτησε η ηλεκτροδότηση του γηπέδου από την μία πλευρά, με άμεση συνέπεια να προκύψει κίνδυνος διακοπής του παιχνιδιού. Ωστόσο, το ματς συνεχίστηκε κανονικά και μας θύμισε αρκετά, τέτοιου είδους γεγονότα, που έχουν λάβει χώρα στην Πρέμιερ Λιγκ.



Όταν τα φώτα σβήνουν και η μπάλα δεν... τσουλάει στην Πρέμιερ Λιγκ! (vids)

Βρισκόμαστε στο 60ο λεπτό της συνάντησης ανάμεσα στην Γουότφορντ και τη Νόριτς, έχοντας παρακολουθήσει μία αρκετά ποιοτική ώρα παιχνιδιού, όπου οι γηπεδούχοι πίεζαν πολύ, δεν βρήκαν το πολυπόθητο γκολ και εν τέλει τα «καναρίνια» ήταν αυτά που προηγήθηκαν.

Κάπου εκεί, ενώ το σύνολο του Κλαούντιο Ρανιέρι προσπαθούσε να συνέλθει από το «σοκ» του προβαδίσματος της Νόριτς, έγινε κάτι… ασυνήθιστο. Έσβησαν τα φώτα! Η ηλεκτροδότηση του γηπέδου σταμάτησε μερικώς να υφίσταται, το «Βίκαρεϊτζ Ρόουντ» σκοτείνιασε, αλλά ο διαιτητής αποφάσισε να συνεχίσει την αναμέτρηση, θεωρώντας πως ο υπόλοιπος φωτισμός ήταν επαρκής για να διεξαχθεί το εναπομείναν μισάωρο.

Το ματς συνεχίστηκε και η Νόριτς… κατέβασε τον διακόπτη της Γουότφορντ. Επικράτησε με 3-0, βρίσκεται για πρώτη φορά πάνω από την ζώνη του υποβιβασμού και ταυτόχρονα άφησε την αντίπαλό της από κάτω της, έστω και με δύο ματς λιγότερα.

Αλήθεια, έχει ξανασυμβεί να «σβήσουν» τα φώτα σε αναμετρήσεις της Πρέμιερ Λιγκ και σε τόσο υψηλό επίπεδο; Φυσικά! Το ένα δεν αναιρεί το άλλο και οι περιπτώσεις, είναι μάλιστα αρκετές…

Γουίμπλεντον – Άρσεναλ 0-1 (1997)

Ένα από τα πιο χαρακτηριστικά παραδείγματα αναμετρήσεων που έχουν διακοπεί είναι το Γουίμπλεντον – Άρσεναλ του 1977, όπου οι «κανονιέρηδες» με τον Αρσέν Βενγκέρ στην τεχνική τους ηγεσία, στο «Σέλχαρστ Παρκ» είδαν τα φώτα να σβήσουν, με το ξεκίνημα του δευτέρου μέρους.

Το περίεργο της υπόθεσης είναι πως ο χρόνους κυλούσε ενώ δεν παιζόταν ποδόσφαιρο, με το παιχνίδι να αναβάλλεται και να συνεχίζεται μετά από δύο μήνες, με τους φιλοξενούμενους να επικρατούν με 1-0. Ωστόσο, ο αριθμός των χρημάτων που χάθηκαν εκείνο το βράδυ λόγω της διακοπής ρεύματος, δύσκολα αποκαταστάθηκε στην συνέχεια…

Γουέστ Χαμ – Κρίσταλ Πάλας 2-2 (1997)

Ο Φρανκ Λάμπαρντ, ο οποίος είχε σκοράρει μάλιστα σε αυτό το παιχνίδι, δεδομένα θα το θυμάται πολύ καλά. Η Κρίσταλ Πάλας προηγείται με 2-0, σε ένα ματς με εξαιρετικό ρυθμό και πολλές φάσεις, τα «σφυριά» ισοφαρίζουν και κυνηγούν την ολική ανατροπή, αλλά το… μοιραίο συμβαίνει. Σβήνουν τα φώτα, το ματς ακυρώνεται και στον «επαναληπτικό», η Γουέστ Χαμ επικρατεί με 4-1!

 

Ντέρμπι – Γουίμπλεντον 2-1 (1997)

Πρόκειται για την πρώτη αναμέτρηση που έλαβε χώρα στο Pride Park, με την Ντέρμπι να υποδέχεται την Γουίμπλεντον, το ματς να βρίσκεται στο 1-1 και τα φώτα να… σβήνουν απρόσμενα, έντεκα λεπτά μετά την έναρξη του δευτέρου μέρους. Άπαντες, στις τάξεις των γηπεδούχων ήταν απογοητευμένοι, με το ματς να αναβάλλεται!

Σάντερλαντ – Χαλ 1-0 (2016)

Πρόκειται για ακόμη μία αναμέτρηση της Πρέμιερ Λιγκ, όπου τα φώτα… έσβησαν και ο κόσμος απήλαυσε ένα πρωτόγνωρο περιστατικό, που δεν λαμβάνει χώρα κάθε μέρα σε αυτό το επίπεδο. Με το σκορ στο 1-0 υπέρ των γηπεδούχων, η ηλεκτροδότησε δεν έκανε την χάρη στους ποδοσφαιριστές και ο κόσμος επέλεξε να το διασκεδάσει και να φωτίσει με τα κινητά το γήπεδο, δημιουργώντας μία… εντυπωσιακή ατμόσφαιρα.

Παράλληλα, τραγουδούσαν πως… «παίζουμε στο σκοτάδι, παίζουμε στο σκοτάδι»!

 

Δημήτρης Μανάκος