Νόριτς: Επέστρεψε το καλοκαίρι και… μισό χρόνο μετά, ξέφυγε επιτέλους από την ζώνη του υποβιβασμού!

Μπορεί να μην ακούγεται ως ένα ιδιαίτερο κατόρθωμα, αλλά για τους φίλους της Νόριτς δεδομένα είναι επίτευγμα το γεγονός πως δεν βλέπουν την ομάδα τους να συμπεριλαμβάνεται στην… τριάδα του υποβιβασμού. Το «διπλό» επί της Γουότφορντ ήταν εντυπωσιακό και η ομάδα του Ντιν Σμιθ συνεχίζει να παλεύει για την παραμονή της στην Premier League.



Νόριτς: Επέστρεψε το καλοκαίρι και… μισό χρόνο μετά, ξέφυγε επιτέλους από την ζώνη του υποβιβασμού!

Το καλοκαίρι κατακτά το πρωτάθλημα της Championship και επιστρέφει στην Premier League, έχοντας χάσει τον Μπουεντία και έχοντας αποκτήσει από τον ΠΑΟΚ τον Χρήστο Τζόλη. Στόχος της βεβαίως να παραμείνει στην Premier League και να πάψει με κάποιον τρόπο να είναι η ομάδα με τις περισσότερες ανόδους και τους περισσότερους υποβιβασμούς.

Ωστόσο, ξεκινάει την σεζόν με τον χειρότερο δυνατό τρόπο. Δεν κερδίζει στα 10 πρώτα παιχνίδια της, επικρατεί της Μπρέντφορντ και η διοίκηση της ομάδας αποφασίζει να απολύσει τον Ντάνιελ Φάρκε.

Φέρνει τον Ντιν Σμιθ, που προσφάτως έχει χάσει την θέση του στην Άστον Βίλα,  κάνει δεύτερη νίκη με ανατροπή επί της Σαουθάμπτον, αλλά και πάλι χάνεται από τον σωστό δρόμο, κάνοντας παύση από το σκοράρισμα για έξι διαδοχικά ενενηντάλεπτα, με ρεκόρ τερμάτων το 16-0.

Κάπου εκεί, έρχεται η ώρα να φιλοξενήσει την Έβερτον. Σκοράρει δύο φορές σε 18 λεπτά, επικρατεί των «ζαχαρωτών», αποτελεί την αιτία να απολυθεί ο Μπενίτεθ και αντλεί τεράστια δόση ψυχολογίας.

Έρχεται το ντέρμπι της… παραμονής, με τη Νόριτς να μην έχει βγει από την ζώνη του υποβιβασμού από το ξεκίνημα της χρονιάς. Ήρθε η ώρα να το καταφέρει.

Εξαιρετική εμφάνιση στο δεύτερο μέρος, 3-0 τελικό σκορ και πρώτη φορά που η Νόριτς δεν βρίσκεται στην τριάδα του υποβιβασμού μετά από έξι μήνες!

 

 

Δημήτρης Μανάκος