Οι 365 ημέρες του Μαρτινέλι έδειχναν… πτώση και εκείνος έκανε τον Κλοπ να πει «θυμηθείτε το όνομα»! (vids)

Πριν από έναν χρόνο ακριβώς, ο Γκάμπριελ Μαρτινέλι σκόραρε απέναντι στην Τσέλσι και έκανε άπαντες να αναγνωρίσουν το ταλέντο του, αναλογικά με τον τρόπο που διένυσε ολόκληρο το γήπεδο. Ακολούθησαν αναρίθμητες δυσκολίες, τραυματισμοί και… αποκλεισμοί από την αποστολή, έως ότου ο Μικέλ Αρτέτα τον βάλει στους «βασικούς», για να αναγκάσει ο Βραζιλιάνος τον Κλοπ να πει «θυμηθείτε το όνομα»!



Οι 365 ημέρες του Μαρτινέλι έδειχναν… πτώση και εκείνος έκανε τον Κλοπ να πει «θυμηθείτε το όνομα»! (vids)

Ήταν 21 Ιανουαρίου του 2021, όταν η Άρσεναλ άλλαζε… τοποθεσία στο Λονδίνο για να συναντήσει την Τσέλσι στο «Στάμφορντ Μπριτζ», σε ένα ματς που έδειχνε να «στραβώνει» από την αρχή.

Ο Νταβίντ Λουίζ αποβλήθηκε στο 5ο λεπτό, οι «μπλε» έχουν το αριθμητικό πλεονέκτημα και αναλογικά με την ποιότητά τους, το εκμεταλλεύονται. Προηγούνται στο 28’ με πέναλτι του Ζορζίνιο, αλλά το 1-0 δεν αλλάζει μέχρι και το 63ο λεπτό. Και δεν γίνεται 2-0. Γίνεται 1-1. Με ποιον τρόπο;

Με ένα εξαιρετικό, σόλο-γκολ του Γκάμπριελ Μαρτινέλι, ο οποίος παίρνει την μπάλα από την περιοχή της Άρσεναλ ύστερα από κόρνερ της Τσέλσι και διανύει ολόκληρο το γήπεδο για να πλασάρει ιδανικά τον Κέπα. Το 1-1 είναι γεγονός και το τελικό 2-2 επισκιάζεται από τον Βραζιλιάνο που παρέσυρε την Άρσεναλ και την οδήγησε σε μία σημαντική ισοπαλία.

Η συνέχεια ωστόσο, δεν είναι αυτοί που όλοι θα περίμεναν για τον Μαρτινέλι. Οι τραυματισμοί κάνουν την εμφάνισή τους, ο ίδιος εξαφανίζεται και η έναρξη της φετινής σεζόν τον συναντά κάπου ανάμεσα σε πάγκο και κερκίδα.

Δεν βρίσκεται στα πλάνα του Αρτέτα και ξεκινά να σκέφτεται το ενδεχόμενο αποχώρησής του από την Άρσεναλ. Ωστόσο, ο Ισπανός προπονητής δεν τον αφήνει να φύγει. Υπολογίζει σε αυτόν, δηλώνει σε κοινή θέα πως θα τον αξιοποιήσει και εν τέλει το σκηνικό με τον Ομπαμεγιάνγκ ευνοεί τον Μαρτινέλι, που παίζει βασικός σε ολόκληρο τον Δεκέμβριο και διακρίνεται με τα γκολ και τις ασίστ του.

Γίνεται αναντικατάστατος και αποτελεί τον λόγο που ο Έμιλ Σμιθ Ρόου κάθεται στον πάγκο, με τον Άγγλο πάντως να δικαιώνει με τα γκολ τους ως… αλλαγή τον Μικέλ Αρτέτα. Όλα κυλούν ευνοϊκά για τον Μαρτινέλι, αλλά η μεγαλύτερη αναγνώριση έρχεται στον ημιτελικό του Λιγκ Καπ στο «Έμιρεϊτς».

Η Άρσεναλ χάνει, ο Μαρτινέλι φταίει στο δεύτερο γκολ αλλά ο Γιούργκεν Κλοπ επιλέγει να τον τοποθετήσει στο… κέντρο του ενδιαφέροντος με τις δηλώσεις του. Το «θυμηθείτε το όνομα του», ήταν αρκετό.

Όλοι πλέον τον ξέρουν, όλοι αναγνωρίζουν την αξία του. Ζήτησε χρόνο, του δόθηκε χρόνος και ο Αρτέτα δικαιώθηκε. Πόσο μάλλον ο ίδιος ο ποδοσφαιριστής, που πλέον παίζει για το σήμα στο στήθος, κάνοντας άπαντες να μην ξεχνούν το όνομα στην πλάτη.

Δημήτρης Μανάκος