Ζότα: Μπήκε σε «mood»… Σαλάχ και έστειλε τη Λίβερπουλ στο Γουέμπλεϊ μετά από 6 χρόνια! (vid)

Για ακόμη ένα παιχνίδι, ο Ντιόγκο Ζότα μπήκε στα «παπούτσια» του Μοχάμεντ Σαλάχ και έκανε τους φίλους της Λίβερπουλ να ξεχάσουν την απουσία του «Φαραώ» στο Κόπα ¶φρικα, με τον Πορτογάλο να σκοράρει ξανά απέναντι στην ¶ρσεναλ και να την στέλνει στο Γουέμπλεϊ μετά από 6 χρόνια.



Ζότα: Μπήκε σε «mood»… Σαλάχ και έστειλε τη Λίβερπουλ στο Γουέμπλεϊ μετά από 6 χρόνια! (vid)

Μοχάμεντ Σαλάχ και Σαντιό Μανέ θα παραμείνουν στο Καμερούν, καθώς οι ομάδες τους προκρίθηκαν στην επόμενη φάση του Κόπα ¶φρικα. Αυτό δεν φαίνεται να μοιάζει πρόβλημα για την Λίβερπουλ, όταν στη διάθεσή της έχει αυτόν τον Ντιόγκο Ζότα που δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από τους δύο απόντες συμπαίκτες του.

Με δύο πανέμορφα γκολ του Πορτογάλου, οι «ρεντς» πήραν τεράστια νίκη στο Έμιρεϊτς απέναντι στην ¶ρσεναλ για τον δεύτερο ημιτελικό του Carabao Cup και σε συνδυασμό με το 0-0 του πρώτου αγώνα πήραν την πρόκριση για τον τελικό του Γουέμπλεϊ, ένα στάδιο που έχουν να αγωνιστούν από το 2016 όταν βρέθηκαν στον τελικό της ίδιας διοργάνωσης με αντίπαλο τη Μάντσεστερ Σίτι.

Ο Ζότα ήταν απολαυστικός από τα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης και είχε καταλάβει πως με την απουσία του Σαλάχ, αυτό θα έπρεπε να πάρει τη θέση του. Έτσι και έγινε. Ο Πορτογάλος όχι μόνο πέτυχε δύο τρομερά γκολ και χάρισε την πρόκριση στη Λίβερπουλ, αλλά βοήθησε και με άλλους τρόπους είτε επιθετικά είτε αμυντικά.

Κέρδισε σημαντικά φάουλ έξω από την περιοχή των «κανονιέρηδων», πραγματοποίησε κινήσεις στο χώρο για να διασπάσει την άμυνα τους και προσπάθησε να χτυπήσει στην ταχύτητα τους κεντρικούς αμυντικούς του Μικέλ Αρτέτα που δεν μπορούσαν να τον σταματήσουν. Παράλληλα, έκλεψε μπάλες, μάρκαρε στο χώρο του κέντρου και δεν επέτρεψε στον Τομιγιάσου να κάνει πολλά ανεβάσματα για να δημιουργήσει υπεραριθμία στο αριστερό άκρο της άμυνας των «ρεντς».

Η εμφάνισή του τού «χαρίζει» δικαιωματικά το βραβείο του MVP και πλέον πρέπει να κάνει το ίδιο και στις 27 Φεβρουαρίου για να δώσει στην Λίβερπουλ το 9ο League Cup της ιστορίας της, απέναντι σε μία Τσέλσι που την είχε κερδίσει στη εν λόγω διοργάνωση το 2005.

 

Στράτος Μαρίνος