Κορυφαίοι όλοι στην Τσέλσι... και ο Λαμέλα!

Η Τσέλσι σάρωσε στα βραβεία της FIFA, με τον Τόμας Τούχελ ν' αναδεικνύεται κορυφαίος προπονητής για το 2021, την Έμα Χέις του γυναικείου τμήματος να είναι η καλύτερη στο δικό της κομμάτι και τον Εντουάρντ Μεντί να κατακτά τη διάκριση του καλύτερου πορτιέρε! Το κορυφαίο γκολ με το Puskas Award πήγε στον Ερίκ Λαμέλα για τη ραμπόνα στο ντέρμπι του Βόρειου Λονδίνου. Το βραβείο Fair Play πήγε στην εθνική ομάδα, το ιατρικό επιτελείο και άπαντες που απαρτίζουν την Δανία έπειτα από τις εκπληκτικές ενέργειές τους στο περιστατικό με την κατάρρευση του Έρικσεν.



Κορυφαίοι όλοι στην Τσέλσι... και ο Λαμέλα!

Ο Τούχελ με το μαγικό 2021 που πραγματοποίησε στην Τσέλσι δεν θα μπορούσε να χάσει αυτή τη διάκριση. Ανέλαβε στις αρχές του περασμένου έτους και οδήγησε τους «μπλε» στην κορυφή της Ευρώπης, στην κατάκτηση και του Super Cup της UEFA, όπως επίσης και στον μεγάλο τελικό του Κυπέλλου Αγγλίας! 

Η Έμα Χέις στο γυναικείο τμήμα των «μπλε» έκανε τα δικά της... μαγικά και οι κοπέλες του λονδρέζικου συλλόγου έκαναν περήφανη την αγγλική πρωτεύουσα σαρώνοντας τα πάντα στο πέρασμά τους. Έκαναν το quadruple στις εγχώριες διοργανώσεις, αν και το 2021 έκλεισε με κάκιστο τρόπο και αποκλεισμό από τους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ...

Ο Εντουάρντ Μεντί από την πλευρά του είναι ένας από τους κορυφαίους τερματοφύλακες της Πρέμιερ Λιγκ και ένας από τους καλύτερους στα μεγάλα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα, κατακτώντας το βραβείο για τον κορυφαίο πορτιέρε του 2021 από την FIFA. 

Το... μπλε σκηνικό «έσπασε» λίγο μια σφήνα από Τότεναμ, αφού ο Ερίκ Λαμέλα κατέκτησε το Puskas Award για τη μαγική ραμπόνα με την οποία είχε σκοράρει σε ντέρμπι του Βόρειου Λονδίνου στο «Έμιρεϊτς»! 

Οι Δανοί είχαν την τιμητική τους και απολύτως δίκαια και αδιαμφισβήτητηα, οι ποδοσφαιριστές, το ιατρικό επιτελείο και όλοι όσοι απαρτίζουν την εθνική ομάδα της χώρας, πήραν το βραβείο Fair Play για όλες τις ενέργειες που έκαναν στο σοκαριστικό περιστατικό της κατάρρευσης του Κρίστιαν Έρικσεν.

 

 

 

 

Κώστας Ζάλιαρης