Τα «μωρά» του Βιεϊρά «τραβούν» την Κρίσταλ Πάλας στο πάνω μισό του ταμπλό!

Ο Πατρίκ Βιεϊρά εμπιστεύεται πλήρως τους νεαρούς παίκτες που διαθέτει η Κρίσταλ Πάλας και σε συνδυασμό με τους πιο έμπειρους έχει δημιουργήσει ένα ανταγωνιστικό σύνολο με ένα πολύ λαμπρό μέλλον, διαθέτοντας παίκτες όπως ο Γκάλαχερ, ο Έζε και ο Ολίσε.



Τα «μωρά» του Βιεϊρά «τραβούν» την Κρίσταλ Πάλας στο πάνω μισό του ταμπλό!

Η ικανότητα να «κλέβεις» παιχνίδια, παίρνοντας ένα θετικό αποτέλεσμα χωρίς να σου αξίζει βάσει της εικόνας σου στον αγωνιστικό χώρο είναι τεράστιο προνόμιο στο ποδόσφαιρο και η Κρίσταλ Πάλας το κατάφερε με μεγάλη επιτυχία στο Άμεξ.

Κόντρα στη Μπράιτον, τα βρήκε σκούρα, με τους «γλάρους να κυριαρχούν σε ολόκληρο το παιχνίδι, έχοντας 19 τελικές, εκ των οποίων μόλις 4 εντός της εστίας αλλά και το 63% της κατοχής. Ωστόσο, στην πρώτη τους τελική στην εστία, οι «αετοί» με το συνήθη ύποπτο, Κόνορ Γκάλαχερ, βρήκαν το γκολ που θα τους έδινε το προβάδισμα, κάτι που χάλασε ο Άντερσεν στο 87ο λεπτό με το αυτογκόλ του.

Σίγουρα, μία ισοπαλία στην έδρα της Μπράιτον είναι ένα θετικό αποτέλεσμα, όμως ο Πατρίκ Βιεϊρά δεν θα μπορούσε να χαμογελάει περισσότερο με τα «μωρά» που παρέταξε στον αγωνιστικό χώρο.

Για πρώτη φορά μετά το Μάρτιο του 1998, η Πάλας είχε στον αγωνιστικό χώρο 6 παίκτες κάτω των 23 ετών. Παίκτες που δούλεψαν σκληρά για να βρεθούν εκεί που βρίσκονται τώρα. Παίκτες με πάθος, δύναμη και όρεξη για ποδόσφαιρο. Και αυτοί είναι οι πρωταγωνιστές στη φετινή σεζόν για την ομάδα του Βιεϊρά.

Σίγουρα στους «αετούς» θα ήθελαν να κρατήσουν τον Γκάλαχερ και την επόμενη σεζόν ωστόσο οι εμφανίσεις του δείχνουν πως αξίζει και μπορεί να σταθεί στον άξονα της Τσέλσι δίπλα σε μέσους παγκόσμιας κλάσης όπως οι Καντέ και Ζορζίνιο.

Οι Έζε και Ολίσε απέδειξαν πως η θέση του επιτελικού μέσου έχει αλλάξει πολύ ανά τα χρόνια και αυτοί μπορούν να αγωνιστούν παντού. Είτε στο «10» είτε στα φτερά της επίθεσης. Ακόμα και σαν «8αρια» μπορούν να κάνουν αποτελεσματικά τη δουλειά που τους ζητάει ο Βιεϊρά.

Ο Εντουάρντ σίγουρα θα αποτελέσει την επιθετική δύναμη της Πάλας στα επόμενα χρόνια, διαθέτοντας εξαιρετικά τεχνικά χαρακτηριστικά, ταχύτητα και σωστά τελειώματα, με τον Μπεντέκε να βαδίζει σιγά-σιγά προς τη δύση της καριέρας του, όντας 31 ετών.

Στην άμυνα, οι Μίτσελ και Γκουέχι βρίσκονται ήδη στις βασικές επιλογές του Βιεϊρά και μάλιστα κάνουν εξαιρετικά τη δουλειά τους. Τα ανεβάσματα του Μίτσελ βοηθούν σε μεγάλο βαθμό την ανάπτυξη της Πάλας ενώ αμυντικά μοιάζει σταθερός αλλά σίγουρα έχει περιθώρια βελτίωσης. Ο Γκουέχι αποκτήθηκε έναντι 20 εκατ. λιρών και σίγουρα τα διακιολογεί. Μπορεί να κάνει μικρά λάθη, κυρίως λόγω απειρίας, αλλά μην ξεχνάμε πως είναι μόλις 21 ετών και το μέλλον του φαντάζει λαμπρό.

Τα «μωρά» του Βιεϊρά πραγματοποιούν πολύ καλές εμφανίσεις καθ’ όλη τη διάρκεια της σεζόν, κερδίζουν με τον τρόπο τους την εμπιστοσύνη του θρύλου της Άρσεναλ και βοηθούν τους «αετούς» να πετάξουν ακόμη ψηλότερα, στο πάνω μισό του βαθμολογικού πίνακα.

Στράτος Μαρίνος