Η απουσία του Σαλάχ βάζει δύσκολα στη Λίβερπουλ ενόψει της συνέχειας

Η Λίβερπουλ έμεινε στο «μηδέν» για πρώτη φορά στη σεζόν σε όλες τις διοργανώσεις απέναντι στην Άρσεναλ των 10 παικτών και έκανε εμφανή όλα τα προβλήματά της όταν ο Μοχάμεντ Σαλάχ απουσιάζει από την ενδεκάδα.



Η απουσία του Σαλάχ βάζει δύσκολα στη Λίβερπουλ ενόψει της συνέχειας

Η Λίβερπουλ έμεινε στο 0-0 με την Άρσεναλ για τον πρώτο ημιτελικό του Carabao Cup και δεν σκόραρε για πρώτη φορά στην φετινή σεζόν, την ίδια ώρα που ο Άαρον Ράμσντεϊλ κράτησε ακόμη ένα clean sheet.

Ό,τι και να έκανε δεν μπορούσε να σκοράρει απέναντι σε μία Άρσεναλ των 10 παικτών για περισσότερο από 70 λεπτά. Οι «ρεντς» έφταναν συνεχώς έξω από την περιοχή των «κανονιέρηδων», κυκλοφορούσαν τη μπάλα, όμως στην τελική πάσα ή στο σουτ δεν ήταν καθόλου αποτελεσματικοί.

Οι παίκτες του Γιούργκεν Κλοπ επιχείρησαν 17 σουτ αλλά μόλις ένα από αυτά είχε κατεύθυνση προς την εστία του Ράμσντεϊλ και μάλιστα ήρθε λίγα λεπτά πριν το τέλος της αναμέτρησης χωρίς ωστόσο να δημιουργήσει πρόβλημα στους φιλοξενούμενους.

Χωρίς φαντασία, χωρίς ταχύτητα και γρήγορη σκέψη, η Λίβερπουλ παγιδεύτηκε στην μαζική άμυνα των παικτών του Μικέλ Αρτέτα και ανέδειξε τα προβλήματά της όταν λείπει από την ενδεκάδα, ο κύριος εκφραστής των επιθέσεων της, ο Μοχάμεντ Σαλάχ.

Ο «Φαραώ» είναι εκείνος που πολλές φορές με τις κινήσεις του μακριά από τη μπάλα, δίνει επιλογές στους συμπαίκτες του είτε ανοίγοντας το χώρο για να βρεθεί μία κάθετη πάσα είτε τραβώντας αμυντικούς για να υπάρξει ελεύθερος συμπαίκτης. Το ίδιο συμβαίνει και όταν γίνεται αποδέκτης ο Αιγύπτιος, δημιουργώντας αρκετά ρήγματα από τα δεξιά με την ικανότητά του στο ένας εναντίον ενός.

Κάτι τέτοιο δεν κατάφερε να βρει η Λίβερπουλ κόντρα στην εξαιρετική Άρσεναλ, ούτε με τους Ζότα και Φιρμίνο αλλά ούτε με τα ακραία της μπακ που πραγματοποίησαν ένα σχετικά μέτριο παιχνίδι.

Θα αποδειχθεί η απουσία του «Φαραώ» τόσο κομβική για τους «ρεντς» και στη συνέχεια ή θα καταφέρουν να βρουν τη φόρμουλα που θα τους δώσει τις νίκες; Πρώτο τεστ στο Άνφιλντ απέναντι στη μαχητική Μπρέντφορντ, το μεσημέρι της Κυριακής (16/01, 16:00).

Στράτος Μαρίνος