Ο Κέπα τώρα κερδίζει όση εμπιστοσύνη δεν είχε τα προηγούμενα χρόνια

Ακόμα ένα clean sheet πανηγύρισε ο Κέπα Αριθαμπαλάγκα στα γκολπόστ της Τσέλσι μετά το 1-0 του επαναληπτικού ημιτελικού του Λιγκ Καπ με την Τότεναμ. Και αυτό βελτίωσε ακόμα περισσότερο τις επιδόσεις του, με την εικόνα και την αυτοπεποίθησή του πλέον να του έχουν αποφέρει την εμπιστοσύνη που στερήθηκε τα προηγούμενα χρόνια.  



Ο Κέπα τώρα κερδίζει όση εμπιστοσύνη δεν είχε τα προηγούμενα χρόνια

Ο Ισπανός πορτιέρε των «μπλε» του Λονδίνου είχε και την τύχη με το μέρος του αφού η Τότεναμ στην ρεβάνς των ημιτελικών του Carabao Cup είχε ένα ακυρωθέν γκολ και δυο πέναλτι που αντιστράφηκαν έπειτα από λανθασμένες αποφάσεις που είχε πάρει ο διαιτητής του ματς.

Μάλιστα, στη μια από αυτές τις αποφάσεις, ο Κέπα είχε βγει νικητής σε μονομαχία με τον Λούκας Μόουρα προλαβαίνοντας να διώξει τη μπάλα προτού πέσει ο Βραζιλιάνος με την επαφή που είχαν.

Ο Κέπα έχει καταφέρει αυτή τη στιγμή με τον Τόμας Τούχελ στην άκρη του πάγκου σε όσα ματς έχει αγωνιστεί, να φτάσει στο 83% το ποσοστό των επεμβάσεων που πραγματοποιεί, αυξάνοντας κατά πολύ την επίδοση που είχε επί Λάμπαρντ και η οποία ήταν χειρότερη και από την εποχή του Σάρι στον πάγκο.

Φυσικά, ανάλογα και με τα 15 ματς που έχει αγωνιστεί με τον Γερμανό προπονητή στην άκρη του πάγκου, ο Ισπανός γκολκίπερ έχει clean sheets στο 62% των αναμετρήσεων που έχει παραστεί. Αυτό το ποσοστό είναι τρομερά καλύτερο από τις περιόδους των Σάρι και Λάμπαρντ στους Πρωταθλητές Ευρώπης...

 

 

 

 

Κώστας Ζάλιαρης