Ο Βλάχοβιτς είναι σπάνια περίπτωση παίκτη που ταιριάζει γάντι στις τοπ ομάδες της Πρέμιερ Λιγκ

Ο Ντούσαν Βλάχοβιτς έχει όλο εκείνο το πακέτο που αυτή τη στιγμή θα μπορούσε να τον κάνει μέχρι και απαραίτητο στις μεγάλες ομάδες της Πρέμιερ Λιγκ. Η Φιορεντίνα θα πρέπει ν' αποφασίσει για την περίπτωσή του και να κινηθεί έξυπνα, αφού ίσως το καλοκαίρι ελαχιστοποιηθούν οι επιλογές με το ποσό να παίρνει την ανηφόρα... Γράφει ο Χρήστος Σωτηρακόπουλος  



Ο Βλάχοβιτς είναι σπάνια περίπτωση παίκτη που ταιριάζει γάντι στις τοπ ομάδες της Πρέμιερ Λιγκ

Ο 21χρονος επιθετικός των «βιόλα» έχει μετρήσει 16 γκολ τη φετινή αγωνιστική περίοδο στην Serie A και η Φιορεντίνα κατάφερε να επεξεργαστεί ένα πραγματικό ποδοσφαιρικό διαμάντι από το 2018, όταν και τον απέκτησε από την Παρτιζάν.

Αυτή τη στιγμή ο νεαρός ποδοσφαιριστής έχει προσελκύσει έντονο ενδιαφέρον από το κορυφαίο πρωτάθλημα και η αλήθεια είναι πως ταιριάζει κουτί στις μεγάλες ομάδες της Πρέμιερ Λιγκ.

Η Σίτι αυτή τη στιγμή «καίγεται» για έναν επιθετικό του στυλ και της αποτελεσματικότητας του Βλάχοβιτς, η Γιουνάιτεντ και η Τότεναμ ασφαλώς και δεν έχουν τέτοιον παίκτη στο ρόστερ τους για να στέλνει τη μπάλα στα δίχτυα.

Για τη Λίβερπουλ είναι ένας ποδοσφαιριστής απόλυτα στα μέτρα των «κόκκινων» και των τακτικών μεθόδων του Κλοπ και μάλιστα, η ομάδα θα πρέπει ν' αρχίσει ν' ανανεώνεται καθώς σύντομα θα έχει φτάσει να παίζει με μέσο όρο ηλικίας 30+...

Την Άρσεναλ μπορεί να την αναβαθμίσει, ενώ, ακόμα και η Τσέλσι λόγω του αψυχολόγητου Αμπράμοβιτς δεν βγαίνει από το κάδρο. Αν και οι «μπλε» έχουν ήδη διαθέσει αρκετά εκατομμύρια για να πάρουν Βέρνερ και Λουκάκου τα τελευταία χρόνια, έχοντας και τον Χάβερτς ως «ψευτοεννιάρι» για το σκοράρισμα αρκετές φορές. Όσο για την Τότεναμ, είναι κομμένος και ραμμένος για εκείνη, με τον Αντόνιο Κόντε να τον γνωρίζει καλά και από την Serie A. 

Πολλοί μπορούν να θίξουν το ζήτημα της προσαρμογής του Βλάχοβιτς στο κορυφαίο πρωτάθλημα με την πίεση και την ένταση που έχει το αγγλικό ποδόσφαιρο. Ωστόσο, ένα απόλυτα χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι και ο Μοχάμεντ Σαλάχ που από ποδοσφαιριστής του ενός γκολ ανά τρία παιχνίδια στην Ιταλία έγινε «killer» με τη φανέλα της Λίβερπουλ.

Τα ρίσκα με την πιθανή απόκτηση του Σέρβου ποδοσφαιριστή είναι πραγματικά ελάχιστα για όποια ομάδα καταφέρει να τον πλησιάσει και αυτή τη στιγμή ίσως και να μην υπάρχουν τέτοιοι επιθετικοί που θα μπορούσαν να κοστίσουν μέχρι και 55-60 εκατομμύρια.

Το καλοκαίρι είναι δεδομένο πως αυτό το ποσό θ' αυξηθεί πάρα πολύ και ίσως και να επηρεάσει τους πιθανούς «μνηστήρες» του Βλάχοβιτς, πράγμα που καλεί την Φιορεντίνα ν' αποφασίσει ποιο θα ήταν το ιδανικό timing για να τον παραχωρήσει.

Αυτό που θα ήθελε ο ποδοσφαιριστής, πάντως, είναι ένα κλαμπ που θα του δώσει τη δυνατότητα να παίξει και στο Τσάμπιονς Λιγκ. Και κάπου εκεί ίσως οι Άρσεναλ και Τότεναμ να έχουν αρκετά ζόρικο έργο αν κάνουν τελικά την προσπάθειά τους μήπως και τον πείσουν...