Η φοβερή επίθεση της Φούλαμ ξεπερνά… όλους τους συλλόγους στην Αγγλία και συγκρίνεται μόνο με Σίτι και Λίβερπουλ!

Μπορεί η Φούλαμ να βρίσκεται στην δεύτερη τη τάξει κατηγορία του αγγλικού ποδοσφαίρου, όμως οι επιθετικές αρετές της ταυτίζονται με τις επιδόσεις των ομάδων της Premier League. Και πολλές φορές τις ξεπερνούν… Για την ακρίβεια, καμία επαγγελματική ομάδα στην Αγγλία, δεν έχει πετύχει περισσότερα γκολ από την Φούλαμ στην Championship!



Η φοβερή επίθεση της Φούλαμ ξεπερνά… όλους τους συλλόγους στην Αγγλία και συγκρίνεται μόνο με Σίτι και Λίβερπουλ!

Πέρυσι αποτέλεσε μία από τις ομάδες που μοιραία επέστρεψε στη Championship, μην έχοντας τις δυνατότητες να παραμείνει στην Premier League, αναλογικά με το ρόστερ που διέθετε.

Δυσκολεύτηκε ιδιαίτερα, δεν μπορούσε να σκοράρει και το μεγαλύτερό της πρόβλημα ήταν το γεγονός πως δεν εκμεταλλευόταν την έδρα της. Φέτος, αγωνίζεται σαφώς σε ένα πρωτάθλημα που της… πάει περισσότερο. Οι αριθμοί της άλλωστε το αποδεικνύουν.

Με τα επτά γκολ που έβαλε στην Ρέντινγκ, έφτασε τα 58 τέρματα σε 24 αναμετρήσεις. Βρίσκει δίχτυα επί της ουσίας, δύο φορές ανά ένα ενενηντάλεπτο. Μία φορά σε κάθε 45άλεπτο. Στην χειρότερη περίπτωση….

Μία επίδοση που σαφώς δεν συγκρίνεται με καμίας άλλης ομάδας του αγγλικού ποδοσφαίρου, ανεξαρτήτου κατηγορίας. Καμία ομάδα δεν έχει σκοράρει περισσότερα ή τα ίδια γκολ, σε ίδιο ή μικρότερο αριθμό αναμετρήσεων, με τη Μάντσεστερ Σίτι βεβαίως να την πλησιάζει, μιας και μετρά πέντε λιγότερα με 270 αγωνιστικά λεπτά να της υπολείπονται.

Όσον αφορά τις υπόλοιπες ομάδες της Premier League, η Λίβερπουλ επίσης έχει 52 γκολ με τέσσερα ματς λιγότερα, ενώ ακολουθεί η Τσέλσι με 45 γκολ σε 21 ματς, πράγμα που καθιστά δύσκολο να πιάσει το… 58 σε 24 αναμετρήσεις.

Στην Championship, καμία άλλη ομάδα δεν έχει ξεπεράσει τα 50 γκολ υπέρ της, από την League One στην κουβέντα μπαίνει μόνο η Σάντερλαντ με 51 γκολ και από την League Two, και πάλι καμία.

Που καταλήγουμε λοιπόν; Στο γεγονός πως η Φούλαμ την δεδομένη χρονική στιγμή διαθέτει, έστω και με ματς περισσότερα, την καλύτερη επίθεση στο «Νησί». Ακόμη και αν όλες οι ομάδες φτάνουν στα ίδια παιχνίδια, η Φούλαμ θα εξακολουθεί να βρίσκεται μέσα στις 3 ή 4 καλύτερες…

Οι δύο, «ιστορικές» φορές που σκόραρε επτά γκολ άλλωστε δεν είναι τυχαίες. Μπορεί να είναι νωρίς, αλλά μάλλον, σιγά-σιγά, πρέπει να δεχθούμε πως σε μερικούς μήνες, το ασανσέρ θα ανέβει προς τα… πάνω και η Φούλαμ θα πρέπει και πάλι να παλέψει για την παραμονή της στην Premier League!

Δημήτρης Μανάκος