Ποιος κορονοϊός και ποια αγγαρεία; Καθάρισε με τους βασικούς η Σίτι (vids)

Η Μάντσεστερ Σίτι έφτασε με τεράστια ευκολία στο 4-1 επί της Σουίντον πανηγυρίζοντας την πρόκριση στον 4ο γύρο του φετινού Κυπέλλου Αγγλίας. Παρά την έξαρση κρουσμάτων στο εσωτερικό των Πρωταθλητών, η 11άδα που παρατάχθηκε στο ματς ήταν απόλυτα ανταγωνιστική και ποιοτική. Μπερνάρντο, Ζεσούς, Γκουντογκάν και Πάλμερ τα γκολ των «πολιτών».  



Ποιος κορονοϊός και ποια αγγαρεία; Καθάρισε με τους βασικούς η Σίτι (vids)

Η Σίτι με 21 κρούσματα κορονοϊού, τον Πεπ ανάμεσα στους νοσούντες και 7 ποδοσφαιριστές στην απομόνωση, παρέταξε μια τρομερά δυνατή και ανταγωνιστική ενδεκάδα απέναντι στην Σουίντον. Ο μοναδικός από τις «ρεζέρβες» ήταν ο Πάλμερ, που και πάλι έπιασε θετικότατη απόδοση και ήταν συνεχώς ένας λόγος για ν' ανησυχούν οι ποδοσφαιριστές της ομάδας της LeagueTwo.

Οι πρωτοπόροι της Πρέμιερ Λιγκ απέκτησαν το προβάδισμα στο 14ο λεπτό με τον Πάλμερ να κάνει υπέροχη προσπάθεια από δεξιά, ξεπέρασε σαν σταματημένο τον προσωπικό του αντίπαλο και έκανε την μπαλιά μισό – γκολ προς τον Μπερνάρντο Σίλβα. Φυσικά ο Πορτογάλος έκανε το 1-0 σε ένα από τα πιο εύκολα τέρματα της καριέρας του.

Στο 28ο λεπτό η Σουίντον έκανε το μεγάλο λάθος να ξεκινήσει ανάπτυξη από την άμυνά της και όχι με βαθιά μπαλιά, η Σίτι έκλεψε φυσικά, ο Ντε Μπρόινε βρήκε τον Ζεσούς κι αυτός δεν είχε κανένα πρόβλημα να κάνει το 2-0. Η τριάδα των αμυντικών της Σουίντον δεν κατάφερε ποτέ να τα βάλει με την ποιότητα των επιθετικών των «πολιτών» που είχαν παρουσιαστεί ουσιαστικά με τον Μπερνάρντο ως «ψευτοεννιάρι». Ο σκόρερ του πρώτου τέρματος ήταν ιδιαίτερα ορεξάτος, κινητικός και ζητούσε συνεχώς τη μπάλα, έχοντας τους Πάλμερ και Ζεσούς δεξιά κι αριστερά αντίστοιχα στην επίθεση.

Στο 59ο λεπτό ο Γκουντογκάν με πανέμορφη εκτέλεση φάουλ και το τείχος της Σουίντον εκτός θέσης έκανε το 3-0, για να έρθει ο Ζεσούς στο 62' ν' αποτύχει από την άσπρη βούλα να νικήσει τον Λιούις Γουόρντ που απέκρουσε το πέναλτι του Βραζιλιάνου σε ανατροπή πάνω στον Μπερνάρντο Σίλβα.

Η Σίτι δεν χαλάρωνε και έψαχνε κι άλλο γκολ στο παιχνίδι που ήταν υπό τον απόλυτο έλεγχό της, με τους ηττημένους, ωστόσο, να βρίσκουν τρόπο να ξεσηκώσουν έστω και για λίγο το κοινό τους πετυχαίνοντας γκολ και μειώνοντας προσωρινά σε 3-1. Στο 78ο λεπτό ο Γουίλιαμς που είχε περάσει με αλλαγή στο ματς κατάφερε να τρέξει μέχρι την περιοχή του Στέφεν και την κατάλληλη στιγμή να βρει τον ΜακΚίρντι που σκόραρε και... έθιξε τον εγωισμό των «γαλάζιων» που δεν κατάφεραν να κρατήσουν το clean sheet. 

Το τελικό 4-1 της αναμέτρησης διαμόρφωσε ο εξαιρετικός απόψε, Πάλμερ, στο 82' εκμεταλλευόμενος κόντρα σε σουτ του Μπερνάρντο και με υπέροχο αριστερό σουτ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα βάζοντας το κερασάκι στην τούρτα για την ομάδα του. Δοκάρι είχε στις καθυστερήσεις ο Ρόδρι με παρέμβαση και του Γουόρντ στην πορεία της μπάλας με τα ακροδάχτυλα. 

 

 

 

 

 

 

Κώστας Ζάλιαρης