«Σβηστά» πήρε τον πρώτο ημιτελικό η Τσέλσι (vid)

Πολύ πιο άνετα απ' όσο μπορεί να φαντάζονταν στην Τσέλσι ήρθε το 2-0 επί της Τότεναμ στον πρώτο μεταξύ τους ημιτελικό του Λιγκ Καπ στο «Στάμφορντ Μπριτζ». Από το πρώτο ημίχρονο διαμορφώθηκε το τελικό σκορ, δυο μεγάλα λάθη ο Τανγκάγκα στα γκολ που οδήγησαν τους «μπλε» στην επιτυχία, φανέλα βασικού πήρε ο Λουκάκου μετά την απολογία για τον χαμό που είχε προξενήσει. 



«Σβηστά» πήρε τον πρώτο ημιτελικό η Τσέλσι (vid)

H Τότεναμ ίσως και να αισθάνεται τυχερή για το αποτέλεσμα του αγώνα και για το γεγονός πως παραμένει στο παιχνίδι της πρόκρισης με αυτό το 2-0 των «μπλε». 

Η ομάδα του Τόμας Τούχελ εξ αρχής πήρε τα ηνία, μετουσίωσε την υπεροχή της από το πρώτο μέρος με προβάδισμα δυο τερμάτων και παίρνει σοβαρό αβαντάζ για τον επαναληπτικό που θα πραγματοποιηθεί στις 12 του μηνός. 

Στο 5ο λεπτό από λάθος του Τανγκάγκα από δεξιά στην προσπάθειά του να βρει τον Έμερσον, ο Μάρκος Αλόνσο που πήρε την κατοχή έστειλε τον Χάβερτς σε θέση βολής κι αυτός δεν είχε πρόβλημα να σκοράρει για το 1-0 των «μπλε». 

Ξανά ο Τανγκάγκα στο 35ο λεπτό σε μια προσπάθειά του να διώξει με κεφαλιά μια εκτέλεση φάουλ, έστειλε τη μπάλα πάνω στον Ντέιβις και από την κόντρα έγινε το αυτογκόλ, για να πάρει η Τσέλσι το σκορ που της προσφέρει κάποια ασφάλει ενόψει του επαναληπτικού. 

Ήταν ίσως το πρώτο πολύ καλό ματς του Σαούλ στο χώρο του κέντρου μέχρι το 73ο λεπτό, όταν τον αντικατέστησε ο Λόφτους - Τσικ, είχαν ευκαιρίες για περισσότερα γκολ οι Πρωταθλητές Ευρώπης, ενώ, ο Ρομέλου Λουκάκου ξεκίνησε βασικός μετά την δημόσια συγγνώμη για όλο τον χαμό που είχε προκαλέσει τις προηγούμενες μέρες. 

Μάλιστα, όταν οι οπαδοί της Τότεναμ άρχισαν να τραγουδούν για εκείνον και να τον πικάρουν φωνάζοντας πως «είναι οπαδός της Ίντερ», εκείνος γύρισε και τους έδειξε να σωπάσουν μετά το δεύτερο γκολ της ομάδας του, δίνοντας την καλύτερη απάντηση. 

Κώστας Ζάλιαρης