Μοχάμεντ Σαλάχ: Ο... five-season wonder με τη συμμετοχή σε 25+ γκολ στην Πρέμιερ (vid)

Ευτυχία είναι για τη Λίβερπουλ η παρουσία του Μοχάμεντ Σαλάχ στην ομάδα, εκείνος σκόραρε και στο ντέρμπι με την Τσέλσι και έφτασε σε μια επίδοση που τον καθιστά δεύτερο καλύτερο όλων στην Πρέμιερ Λιγκ, πίσω μονάχα από τον Τιερί Ανρί!  



Μοχάμεντ Σαλάχ: Ο... five-season wonder με τη συμμετοχή σε 25+ γκολ στην Πρέμιερ (vid)

Ο «Φαραώ» με ωραία ντρίμπλα με την κίνηση του σώματος μπροστά από τον Μάρκος Αλόνσο, πλάσαρε στην κλειστή γωνία του Μεντί για να κάνει το προσωρινό 2-0 απέναντι στους «μπλε» του Λονδίνου στο «Στάμφορντ Μπριτζ», το βράδυ της Κυριακής.

Με αυτό το γκολ, έφτασε πλέον στα 150 τέρματα με αγγλικούς συλλόγους (148 με την κόκκινη φανέλα και άλλα δυο με την Τσέλσι) και έχει συμβολή σε συνολικά 200 τέρματα με τον σύλλογο του Μέρσεϊσαϊντ.

Αυτό που έχει ακόμα πιο μεγάλη σημασία είναι πως ο «Μο» έχει πλέον καταφέρει να συμμετέχει σε 25 τέρματα στην Πρέμιερ Λιγκ για 5η διαδοχική αγωνιστική περίοδο! Έχει σκοράρει εκείνος 16 φορές και έχει εννέα ασίστ, σε μια επίδοση που καλύτερη είχε μονάχα ο Τιερί Ανρί στην σύγχρονη μορφή του κορυφαίου πρωταθλήματος.

Ο θρύλος της ¶ρσεναλ είχε καταφέρει να παίξει ρόλο σε 25+ τέρματα με τη φανέλα της ¶ρσεναλ σε εφτά διαφορετικές σεζόν, από το 1999 έως και το 2006!

 

 

Κώστας Ζάλιαρης