Μήπως ήρθε η ώρα να σκεφτεί σοβαρά η ¶ρσεναλ μία «ανταλλαγή» Ομπαμεγιάνγκ – Ράμσεϊ;

Πιο κοντά από ποτέ βρίσκεται πλέον η αποχώρηση του Πιερ Εμερίκ Ομπαμεγιάνγκ από την ¶ρσεναλ, με τους «κανονιέρηδες» να εξετάζουν σοβαρά το ενδεχόμενο απόκτησης ενός επιθετικού που θα αναπληρώσει το κενό του Γκαμπονέζου. Το ζήτημα είναι όμως αν οι Λονδρέζοι θέλουν επιθετικό ή αν το ενδιαφέρον της Γιουβέντους θα μπορούσε να τους δώσει την ευκαιρία να ανταλλάξουν τον Ομπαμεγιάνγκ με τον ¶αρον Ράμσεϊ.



Μήπως ήρθε η ώρα να σκεφτεί σοβαρά η ¶ρσεναλ μία «ανταλλαγή» Ομπαμεγιάνγκ – Ράμσεϊ;

Τις τελευταίες του ημέρες στο Βόρειο Λονδίνο φαίνεται πως διανύει ο Πιερ Εμερίκ Ομπαμεγιάνγκ, ο οποίος μετά το νέο πειθαρχικό παράπτωμα που υπέπεσε, έχασε το περιβραχιόνιο του αρχηγού, προπονείται μόνος του και δεν βρίσκεται δεδομένα στα πλάνα του Μικέλ Αρτέτα.

Ο Ισπανός τεχνικός μάλιστα, φαίνεται πως έχει το πάνω χέρι και δικαιώνεται για την επιλογή του. Η ¶ρσεναλ άλλωστε, μετρά μεγαλύτερο ποσοστό νικών, από το ξεκίνημα της περσινής σεζόν, δίχως τον Ομπαμεγιάνγκ στις τάξεις της, ενώ και το τωρινό σερί της το επιβεβαιώνει, μιας και μετρά, τέσσερις συνεχόμενες επικρατήσεις σε ισάριθμα ματς χωρίς τον Γκαμπονέζο.

Το ερώτημα που τίθεται πλέον είναι αν θα πουληθεί ο Ομπαμεγιάνγκ. Και αν ναι, πού θα πάει; Προς το παρόν, δύο είναι οι ομάδες που ενδιαφέρονται για την απόκτησή του. Η Γιουβέντους και η Μπαρτσελόνα, με την δεύτερη όμως να μην διαθέτει κατά πως φαίνεται, την οικονομική δυνατότητα να τον αγοράσει, εξετάζοντας τον δανεισμό του.

Ωστόσο, μήπως ήρθε η ώρα να εξετάσει το θέμα του Ομπαμεγιάνγκ πιο… συμφεροντολογικά η ¶ρσεναλ; Να συμφωνήσει με τους «μπιανκονέρι», αλλά να μην θέσει ως προτεραιότητά της το κέρδος, βάζοντας τους δικούς της όρους.

Μία καλή ιδέα θα ήταν άλλωστε, η επιστροφή του ¶αρον Ράμσεϊ στο Βόρειο Λονδίνο. Ο Ουαλός θέλει να αποχωρήσει από την Ιταλία, οι συνθήκες επιστροφής του στην Αγγλία, μοιάζουν ευνοϊκές και πιθανότατα και ο ίδιος θα ήθελε να μεταβεί σε ένα club που ξέρει και τον… ξέρουν.

Προτιμά την ¶ρσεναλ από τη Νιούκαστλ, ενώ και οι «κανονιέρηδες» θα είχαν κέρδος με την απόκτησή του, «οπλίζοντας» το κέντρο τους με αυτόν, τον Τσάκα και τον Πάρτεϊ, την ώρα που ο Λοκόνγκα και ο Ελνένι θα πλαισίωναν τους υπολοίπους.

Με αυτόν τον τρόπο, πιθανώς η ¶ρσεναλ δεν θα αντιλαμβανόταν σχεδόν καθόλου την αποχώρηση του τέως σκόρερ της. Δεν θα έβγαινε «πληγωμένη» αλλά… αποζημιωμένη.

Σαφώς και στην συζήτηση βεβαίως υπάρχει το θέμα της προτεραιότητας. Θέλει έναν μέσο η ¶ρσεναλ ή προτιμά ένα νέο σέντερ φορ άμεσα; Αν το δεύτερο ενδεχόμενο επικρατήσει, είναι δεκτό.

Αν όμως το πρώτο μοιάζει ιδανικότερο, τότε ο ¶αρον Ράμσεϊ και το ενδεχόμενο ανταλλαγής, πρέπει να πέσει στο τραπέζι!

Δημήτρης Μανάκος