Χέντερσον: «Στην Αγγλία κανείς δεν παίρνει σοβαρά την υγεία των παικτών»

Ο Τζόρνταν Χέντερσον μίλησε ανοιχτά και τόνισε πως στην Αγγλία κανείς δεν ενδιαφέρεται για την υγεία των παικτών παρά την έξαρση της πανδημίας που έχει προκαλέσει ήδη μεγάλα προβλήματα στη διεξαγωγή της Πρέμιερ Λιγκ.



Χέντερσον: «Στην Αγγλία κανείς δεν παίρνει σοβαρά την υγεία των παικτών»

Ρεκόρ κρουσμάτων ανακοίνωσε η Πρέμιερ Λιγκ, με τον αριθμό να διπλασιάζεται από την τελευταία εβδομάδα και να ανέρχεται στις θετικές υποθέσεις, ωστόσο, η διοργανώτρια αρχή έκρινε πως μπορεί να συνεχιστεί κανονικά το πρωτάθλημα μέσα στις γιορτές.

Με αυτή την απόφαση φάνηκε να συμφωνεί και η πλειοψηφία των ομάδων του πρωταθλήαμτος, αφού μόλις 5 από αυτές ψήφισαν να διακοπεί η σεζόν μέχρι και το τέλος του έτους γιανα μειωθούν τα κρούσματα του Covid-19.

Για τη συνέχεια του πρωταθλήματος και την έξαρση της πανδημίας στο Ηνωμένο Βασίλειο μίλησε ο αρχηγός της Λίβερπουλ, Τζόρνταν Χέντερσον, τονίζοντας πως κανείς δεν ενδιαφέρεται για την υγεία των παικτών.

«Δεν νομίζω ότι οι άνθρωποι συνειδητοποιούν πόσο σοβαρή είναι η πανδημία. Το ποδόσφαιρο σημαίνει τα πάντα για εμάς και θέλουμε πάντα να αποδίδουμε στο υψηλότερο επίπεδο όταν είμαστε στο γήπεδο. Δυστυχώς, αυτό είναι δύσκολο να επιτευχθεί κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου.

Το επιβαρυμένο πρόγραμμα ήταν έτσι εδώ και πολλά χρόνια, αλλά τώρα υπάρχει και ο κορονοϊός. Αυτό το κάνει ακόμα πιο βαρύ. Ανησυχώ. Φοβάμαι ότι κανείς στην FA δεν παίρνει στα σοβαρά την υγεία των παικτών. Κάνουμε συζητήσεις και προσπαθούμε να επηρεάσουμε μια αλλαγή γιατί αυτή τη στιγμή δεν νομίζω ότι οι παίκτες έχουν τον σεβασμό που τους αξίζει. Δεν υπάρχει πλέον κανένας στον οποίο μπορούμε να προσεγγίσουμε για να υποδείξουμε ότι αυτό δεν μπορεί πλέον να ισχύει. Φυσικά και θέλουμε να παίξουμε ποδόσφαιρο, αλλά με απασχολεί η υγεία των παικτών. Κατά τη γνώμη μου, αυτό δεν λαμβάνεται στα σοβαρά», ανέφερε ο 31χρονος Άγγλος μέσος των «Reds» στο «ΒBC».

Στράτος Μαρίνος