Εκτός αποστολής και πάλι ο Ομπαμεγιάνγκ – «ποντάρει» στο ποσοστό επιτυχίας της Άρσεναλ χωρίς αυτόν ο Αρτέτα!

Εκτός αποστολής της Άρσεναλ για δεύτερη συνεχόμενη εβδομάδα βρίσκεται ο Πιερ Εμερίκ Ομπαμεγιάνγκ, ο οποίος μετά την «καθαίρεσή» του από την αρχηγία της ομάδας, εξακολουθεί να μην συμπεριλαμβάνεται στην 18άδα των «κανονιέρηδων».



Εκτός αποστολής και πάλι ο Ομπαμεγιάνγκ – «ποντάρει» στο ποσοστό επιτυχίας της Άρσεναλ χωρίς αυτόν ο Αρτέτα!

Εκτός αποστολής για την αναμέτρηση της 18ης αγωνιστικής της Premier League, ανάμεσα στην Λιντς και την Άρσεναλ, είναι και πάλι ο Πιερ Εμερίκ Ομπαμεγιάνγκ, ο οποίος εξακολουθεί να μην υπολογίζεται από τον Μικέλ Αρτέτα, για δεύτερη συνεχόμενη εβδομάδα!

Ο Ισπανός προπονητής επιβεβαίωσε στην συνέντευξη Τύπου πως ο Γκαμπονέζος επιθετικός δεν επιστρέφει και πάλι στην 18άδα των «κανονιέρηδων», την ώρα που αρκετοί προβληματίζονται και άλλοι δικαιολογούν τον Αρτέτα για την επιλογή του.

Το μόνο σίγουρο πάντως, είναι πως η Άρσεναλ προς το παρόν δείχνει ανεπηρέαστη από την απουσία του τέως αρχηγού της από την ενδεκάδα της. Αντιθέτως, έχει επικρατήσει με «μηδέν» παθητικό, κόντρα σε Σαουθάμπτον και Γουέστ Χαμ, έχει σημειώσει πέντε γκολ αθροιστικά, ενώ η τελευταία της ήττα ήταν στο «Γκούντισον Παρκ».

Εκεί που ο Ομπαμεγιάνγκ πέρασε στο ματς ως αλλαγή, αλλά δεν μπόρεσε να ισοφαρίσει στην τελευταία φάση, από πλεονεκτική θέση. Συνολικά πάντως, η Άρσεναλ τα καταφέρνει, όταν ο Γκαμπονέζος δεν βρίσκεται στην σύνθεσή της.

Το 58% ποσοστό επιτυχίας άλλωστε, αυτό αναδεικνύει, από την έναρξη της περσινής σεζόν, την ώρα που κερδίζει στο 49%, όταν ο Ομπαμεγιάνγκ αγωνίζεται! Η διαφορά είναι αισθητή, η 4η θέση το αποδεικνύει και οι 2 βαθμοί που συγκεντρώνει κατά μέσο όρο η Άρσεναλ όταν ο επιθετικός της είναι απών, είναι αρκετοί!

Δημήτρης Μανάκος