Πρέμιερ Λιγκ: Οι διαιτητές και ο VAR έβλεπαν παράβαση, το… Big 6 εκτελούσε και τα πέναλτι ξεπέρασαν τα ματς που έχουν διεξαχθεί μέχρι στιγμής!

Ένα ρεκόρ… δεκαετίας, έκανε την εμφάνισή του στη μη ολοκληρωμένη, 15η αγωνιστική της Premier League, καθώς σε έξι αναμετρήσεις έχουν καταλογιστεί επτά πέναλτι! Ποιες ήταν οι ευνοημένες ομάδες; Κατά βάση, αυτές του… Big 6, πλην της Άρσεναλ, που αποτέλεσε τη μοναδική από τις έξι πρώτες του βαθμολογικού πίνακα, μαζί με την Γουέστ Χαμ που δεν έχει αγωνιστεί, που δεν πήρε πέναλτι!



Πρέμιερ Λιγκ: Οι διαιτητές και ο VAR έβλεπαν παράβαση, το… Big 6 εκτελούσε και τα πέναλτι ξεπέρασαν τα ματς που έχουν διεξαχθεί μέχρι στιγμής!

Ήταν Φεβρουάριος του 2011, όταν η Premier League μετρούσε περισσότερους καταλογισμούς πέναλτι σε μία ημέρα. Τότε ήταν επτά. Σήμερα, δέκα χρόνια μετά, το ρεκόρ έμοιαζε… ένα πέναλτι μακριά αλλά δεν «έσπασε». Ωστόσο, είναι εντυπωσιακό.

Έξι ματς έχουν ολοκληρωθεί, στο πλαίσιο της 15ης αγωνιστικής και μετράμε ισάριθμα πέναλτι. Έξι καταλογισμούς, με το 100% αυτών να είναι επιτυχημένα και το Big 6 να ευνοείται στον απόλυτο βαθμό.

Η αρχή έγινε με το πέναλτι του 95ου λεπτού της Μπρέντφορντ απέναντι στην Γουότφορντ. Με το ματς στο 1-1, οι γηπεδούχοι είχαν την στιγμή τους στα χασομέρια και ο Εμπουεμό δεν αστόχησε, σημειώνοντας το 2ο πιο «αργοπορημένο» γκολ στο πρωτάθλημα, την τελευταία διετία και μετά από αυτό του Μπρούνο Φερνάντες κόντρα στην Μπράιτον, στο 99’, και πάλι από την «άσπρη» βούλα.

Ακολούθησε η νίκη της Μάντσεστερ Σίτι κόντρα στην Γουλβς, σε ένα πέναλτι που υποδείχθηκε από τον Μος και ξεσήκωσε αντιδράσεις, με τα ματς που έπονταν να συνεχίζουν την… ιστορία.

Επικράτηση της Λίβερπουλ με 1-0, με πέναλτι του Σαλάχ και 21/21 για τους «κόκκινους», δύο εύστοχα πέναλτι του Ζορζίνιο για την Τσέλσι και ένα με τον Ραφίνια για την Λιντς, και «διπλό» της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ κόντρα στη Νόριτς, με εύστοχη εκτέλεση του Κριστιάνο Ρονάλντο.

Πρακτικά λοιπόν, Μάντσεστερ Σίτι, Λίβερπουλ, Τσέλσι και Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ επικράτησαν χάρη στα πέναλτι που κέρδισαν. Οι τέσσερις από τις πέντε πρώτες ομάδες δηλαδή στον βαθμολογικό πίνακα, με την 4η Γουέστ Χαμ να μην έχει αγωνιστεί ακόμη.

Η μοναδική ομάδα του Big 6 που έπαιξε και κέρδισε δίχως να εκτελέσει πέναλτι ήταν η Άρσεναλ. «Καθαρή» νίκη με 3-0 για το σύνολο του Μικέλ Αρτέτα και συνέχεια απέναντι στην Γουέστ Χαμ στο «Έμιρεϊτς»!

Δημήτρης Μανάκος