Χιμένες και VAR «έσπρωξαν» τη Σίτι στη νίκη και την παραμονή στην κορυφή (vids)

Η μεγάλη ανοησία και οι δύο κίτρινες του Μεξικανού σε λίγα δευτερόλεπτα στο Etihad έκανε μεγάλο κακό στην Γουλβς, με τη Σίτι να φτάνει στο 1-0 παίζοντας με παίκτη παραπάνω για ένα ολόκληρο ημίχρονο. Ο Στέρλινγκ το μοναδικό γκολ από το αμφιλεγόμενο πέναλτι, έφτασε στα 100 τέρματα στην Πρέμιερ Λιγκ. Η ομάδα του Πεπ που πορεύεται για την εμβόλιμη αγωνιστική ως σίγουρη πρωτοπόρος.  



Χιμένες και VAR «έσπρωξαν» τη Σίτι στη νίκη και την παραμονή στην κορυφή (vids)

Η Γουλβς έβαλε πάρα πολύ δύσκολα στη Μάντσεστερ Σίτι στο Etihad και κατάφερε ν' αποφύγει τους μεγάλους κινδύνους καθ' όλη τη διάρκεια του πρώτου μέρους, όταν και υπήρχε ακόμα αριθμητική ισορροπία. Ο Πεπ έβαλε μονάχα τρεις από τους 11 που είχαν παίξει μεσοβδόμαδα με την Λειψία στο Τσάμπιονς Λιγκ, ωστόσο, δεν υπάρχει έλλειψη ποιότητας όταν διαβάζει κανείς τη σύνθεση της Σίτι.

Παρ' όλα αυτά οι «πολίτες» δεν μπορούσαν να βρουν τρόπο να φτιάξουν καλές φάσεις για γκολ, οι διαγώνιες κινήσεις του Στέρλινγκ από δεξιά δεν είχαν αποτέλεσμα και οι «λύκοι» κρατούσαν σθεναρή αντίσταση, με το 0-0 του ημιχρόνου να είναι η επιβράβευσή τους.

Βέβαια, ο Ραούλ Χιμένες στο 45' + 2' (ήταν εφτά τα λεπτά των καθυστερήσεων λόγω του χρόνου που σταμάτησε το ματς για το χτύπημα των Κίλμαν και Νέβες στο κεφάλι) αποβλήθηκε με δυο κίτρινες σε ελάχιστα δευτερόλεπτα. Ήταν ανόητη κίνησή του να καθυστερήσει μια εκτέλεση φάουλ στο χώρο του κέντρου και αυτομάτως στρίμωχνε την Γουλβς στα σχοινιά.

Η μοναδική επιλογή για τη Σίτι στο δεύτερο μέρος με το αριθμητικό πλεονέκτημα ήταν να πολιορκήσει τα καρέ του Ζοσέ Σα και έφτασε την κατοχή της μπάλας στο 93%, κλείνοντας τους «λύκους» στην περιοχή τους. Η Γουλβς δεν θα μπορούσε να βγάλει ολόκληρο ημίχρονο με αυτή την κατάσταση. Στο 55' ο Κόουντι έδιωξε πάνω στη γραμμή μια κεφαλιά του Γκουντογκάν και στο 65' ο Στέρλινγκ με πέναλτι για χέρι του Μουτίνιο – αν και η μπάλα φάνηκε να χτυπάει πρώτα στο πλευρό του και μετά στο χέρι – έκανε το 1-0 για τη Σίτι.

Αυτό ήταν και το 100ο του γκολ στην Πρέμιερ Λιγκ, ενώ, θα μπορούσε να έχει καταγράψει και ασίστ στο ματς αν ο Γκρίλις στο 65' δεν πλάσαρε άουτ προ κενής εστίας... Το 1-0 ήταν και το αποτέλεσμα της αναμέτρησης, με τον Πεπ να ξεφυσάει στο φινάλε για την ζόρικη νίκη που όμως εξασφάλισε την παραμονή της ομάδας του στη μοναξιά της κορυφής. 

 

 

 

 

Κώστας Ζάλιαρης