Ισόπαλη η… νεαρή αλλά «αδιάφορη» Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ με την Γιουνγκ Μπόις, στο ευρωπαϊκό ντεμπούτο του Ράνγκνικ!

Φανερή έγινε η απειρία της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στο «Όλντ Τράφορντ» απέναντι στην Γιουνγκ Μπόις, με τους «κόκκινους διαβόλους» να μένουν στο 1-1 και να μην καταφέρνουν να κλείσουν με νίκη το τελευταίο ματς τους στους ομίλους. Και επίσημα στην κορυφή η ομάδα του Ράνγκνικ, με τον Γερμανό να πραγματοποιεί το ντεμπούτο του στην κορυφαία ευρωπαϊκή διοργάνωση.



Ισόπαλη η… νεαρή αλλά «αδιάφορη» Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ με την Γιουνγκ Μπόις, στο ευρωπαϊκό ντεμπούτο του Ράνγκνικ!

Την ώρα που το άλλο ματς του 6ου ομίλου ανάμεσα στην Αταλάντα και την Βιγιαρεάλ οριζόταν για αύριο (9/12) λόγω ισχυρής χιονόπτωσης, η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ φιλοξενούσε την Γιουνγκ Μπόις στο «Όλντ Τράφορντ» και ολοκλήρωνε τα έξι πρώτα ματς της στο τρέχον Champions League με το 1-1!

Το εντυπωσιακό της υπόθεσης και αυτό που προξένησε έκπληξη ήταν το γεγονός πως ο Ραλφ Ράνγκνικ, ο οποίος πραγματοποιούσε το ευρωπαϊκό του ντεμπούτο, επέλεξε να ξεκουράσει αρκετούς ποδοσφαιριστές του, με συνέπεια να χρησιμοποιήσει δύο teenagers στην βασική ενδεκάδα, για πρώτη φορά μετά τους 3 του Σερ Άλεξ Φέγκιουσον πριν από 12 χρόνια!

Τότε οι «κόκκινοι διάβολοι» είχαν ηττηθεί με 1-0 στο «Όλντ Τράφορντ» από την Μπεσίκτας, αλλά απόψε (8/12) η ιστορία ήταν διαφορετική. Ο ένας εκ των δύο, ο Ελανγκά, πλαισίωσε τον Γκρίνγουντ στη κορυφή της επίθεσης και ο έτερος νεαρός, ο Ντιαλό, φιγούραρε στο αριστερό άκρο, με τον Λίνγκαρντ να βρίσκεται στην δεξιά πτέρυγα.

Ο δεύτερος ήταν που απώλεσε και την πρώτη σημαντική στιγμή του ματς στο 3’,  αλλά έξι λεπτά μετά, ο Γκρίνγουντ αποφάσισε να δείξει στους… μικρούς τον τρόπο.  Μετέτρεψε σε ασίστ την σέντρα του Σο και με εντυπωσιακό ψαλιδάκι «άνοιξε» το σκορ, δίνοντας για πρώτη φορά το προβάδισμα στην ομάδα του σε εντός έδρας ματς της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης.

Κάπου εκεί, η απειρία της νεαρής ενδεκάδας της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ έκανε την εμφάνισή της, με την Γιουνγκ Μπόις να εντείνει την πίεσή της και να εκμεταλλεύεται στο έπακρο το λάθος του Ντόνι Φαν Ντε Μπέικ στην κυκλοφορία της μπάλας, κοντά στην περιοχή της.

Ο Φάμπιαν Ρίντερ σκόραρε με εκπληκτικό σουτ στο 42’ και το 1-1 αποτέλεσε το σκορ του πρώτου μέρους, με τους «κόκκινους διαβόλους» να δέχονται γκολ για 5ο ματς από τα έξι που έδωσαν συνολικά στους ομίλους του Champions League.

Ανάλογη ήταν η εξέλιξη της αναμέτρησης και στο δεύτερο μέρος, με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ να πατά και πάλι καλύτερα στο γήπεδο με το ξεκίνημα, αλλά να μην καταφέρνει αυτή την φορά να πάρει εκ νέου το προβάδισμα.

Στο 59ο λεπτό ο Ελάνγκα δεν ευστόχησε σε τετ-α-τετ, εν συνεχεία ο ρυθμός έπεσε και το τελικό 1-1 ήρθε πολύ φυσιολογικά, αφήνοντας στην κορυφή τους «κόκκινους διαβόλους» και στην 4η θέση την αποψινή αντίπαλό τους!

Δημήτρης Μανάκος