Ιστορική Λίβερπουλ στο Μιλάνο (vids)

Με τον Μοχάμεντ Σαλάχ να φτάνει στα 20 γκολ από Δεκέμβρη μήνα για φέτος και τον Ντιβόκ Οριγκί να σκοράρει για δεύτερο διαδοχικό ματς, η Λίβερπουλ επικράτησε με ανατροπή 2-1 κόντρα στη Μίλαν στο «Σαν Σίρο». Οι «κόκκινοι» μένουν στην ιστορία αφού ποτέ καμία αγγλική ομάδα δεν είχε κάνει το 6x6 σε όμιλο του Τσάμπιονς Λιγκ. Έπιασε και ρεκόρ τερμάτων η αρμάδα του Κλοπ, σκοράροντας 17 φορές στο γκρουπ!  



Ιστορική Λίβερπουλ στο Μιλάνο (vids)

Η Λίβερπουλ των πολλών αλλαγών παρουσιάστηκε αξιοπρεπέστατη στον αγωνιστικό χώρο του «Σαν Σίρο» παρά το γεγονός πως απέναντί της είχε μια ομάδα η οποία «διψούσε» για τη νίκη ώστε να εξαντλήσει τις πιθανότητες πρόκρισης στην επόμενη φάση.

Οι «κόκκινοι» ήλεγχαν το χώρο του κέντρου, ο Τάιλερ Μόρτον ήταν από αυτούς που ξεχώρισαν με τον μικρό να παρουσιάζεται με θράσος και αυτοπεποίθηση στον αγωνιστικό χώρο, ενώ και οι δύο ομάδες είχαν αποφασίσει να πρεσάρουν ψηλά.

Τη στιγμή που ο Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς τα βρήκε σκούρα από τον Ιμπραΐμα Κονατέ σε επίσκεψή του στα καρέ του Άλισον, η Μίλαν βρήκε γκολ. Από εκτέλεση κόρνερ που πέρασε απ' όλους στο πρώτο δοκάρι και αιφνιδίασε τον Άλισον, ο Τομόρι βρέθηκε εκεί που έπρεπε για να πάρει το «ριμπάουντ» και να γράψει το 1-0 για τους «ροσονέρι» στο 29ο λεπτό. Ωστόσο, η απάντηση από πλευράς Λίβερπουλ ήταν σχετικά άμεση κι έτσι στο 36' ο συνήθης ύποπτος, Μοχάμεντ Σαλάχ, έφερε το ματς στα ίσια. Ο Τσάμπερλεϊν έκανε την ατομική ενέργεια, εξαπέλυσε το σουτ, ο Μάινιαν έκανε λάθος απόκρουση και ο «Φαραώ» αμέσως πλάσαρε στην επαναφορά για το 1-1.

Με αυτό το τέρμα ο σύλλογος του Μέρσεϊσαϊντ έγινε η ομάδα με τα περισσότερα τέρματα ever σε γκρουπ ευρωπαϊκής διοργάνωσης, φτάνοντας στα 16!

Παράλληλα, ο Μοχάμεντ Σαλάχ μαζί με τον Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι έγιναν οι δυο που έχουν πετύχει 20 γκολ σε όλες τις διοργανώσεις μέχρι τον Δεκέμβρη για τη φετινή σεζόν. Και ασφαλώς ο Αιγύπτιος με τα 7 γκολ έγινε ο κορυφαίος σκόρερ για τον σύλλογο του Μέρσεϊσαϊντ σε επίπεδο ομίλου σε μια σεζόν στο Τσάμπιονς Λιγκ.

Παρά το ξεκίνημα με ένταση που θέλησε να κάνει η Μίλαν στο δεύτερο μέρος, η Λίβερπουλ έφτασε και στο γκολ της ανατροπής στο 55' με τεράστιο λάθος στα μετόπισθεν των Ιταλών. Ο σκόρερ της ομάδας του Πιόλι, Φικάγιο Τομόρι, έχασε τη μπάλα από τον Μανέ, αυτός σούταρε δυνατά με το αριστερό, ο Μάινιαν απέκρουσε και στο «ριμπάουντ» ο Οριγκί με κεφαλιά έκανε το 2-1 για το σύνολο του Γιούργκεν Κλοπ!

Ήταν λογικό πλέον να μη χρειάζονται στον αγωνιστικό χώρο οι Σαλάχ και Μανέ που αντικαταστάθηκαν στο 65' από τους Γκόμες και Κεϊτά, προκειμένου η Λίβερπουλ να μη χάσει το προβάδισμα και το ιστορικό 6x6. Έτσι κι έγινε με τους «κόκκινους» να παίρνουν την πρόκριση για τα νοκ-άουτ του Τσάμπιονς Λιγκ για 12η φορά τα τελευταία 15 χρόνια και να κατακτούν την κορυφή του ομίλου για 8η φορά και 3η διαδοχική.

Στο άλλο ματς του ομίλου η Ατλέτικο επιβλήθηκε 3-1 της Πόρτο σε ένα επεισοδιακό ματς και πέρασε στα νοκ-άουτ. Με δέκα ολοκλήρωσαν το παιχνίδι οι «ροχιμπλάνκος» και οι «δράκοι», Γκριεζμάν, Κορέα και Ντε Πάουλ τα γκολ των Ισπανών, μείωσε με πέναλτι ο Σέρτζιο Ολιβέιρα στο φινάλε.

Η τελική βαθμολογία του 2ου γκρουπ:

1.Λίβερπουλ 18

2.Ατλέτικο Μαδρίτης 7

3.Πόρτο 5

4.Μίλαν 4

 

 

 

 

 

 

 

 

Κώστας Ζάλιαρης