Γλυκόπικρη ήττα για τη Σίτι!

Ήττα με 2-1 αλλά χωρίς κανένα βαθμολογικό αντίκτυπο γνώρισε η Μάντσεστερ Σίτι από τη Λειψία. Οι «πολίτες» εμφάνισαν αρκετά προβλήματα στην άμυνα, δέχτηκαν δύο τέρματα και έμειναν και με 10 παίκτες λόγω της αποβολής του Κάιλ Γουόκερ όμως προκρίθηκαν στη νοκ-άουτ φάση του Τσάμπιονς Λιγκ.



Γλυκόπικρη ήττα για τη Σίτι!

Ήττα με 2-1 αλλά χωρίς κανένα βαθμολογικό αντίκτυπο γνώρισε η Μάντσεστερ Σίτι από τη Λειψία. Οι «πολίτες» εμφάνισαν αρκετά προβλήματα στην άμυνα, δέχτηκαν δύο τέρματα και έμειναν και με 10 παίκτες λόγω της αποβολής του Κάιλ Γουόκερ όμως προκρίθηκε στη νοκ-άουτ φάση του Τσάμπιονς Λιγκ.

Η Μάντσεστερ Σίτι ταξίδεψε στην Γερμανία για να αντιμετωπίσει τη Λειψία έχοντας εξασφαλίσει ήδη την πρωτιά στον Α’ όμιλο του Τσάμπιονς Λιγκ. Ο Πεπ Γκουαρδιόλα παρέταξε την ομάδα του με αρκετές αλλαγές με αποτέλεσμα οι «πολίτες» να μοιάζουν αρκετά ανοργάνωτοι στον αγωνιστικό χώρο.

Η Λειψία εκμεταλλεύτηκε την «πειραματική» άμυνα των αντιπάλων της και αφού απείλησε αρκετές φορές στα πρώτα 20 λεπτά, κατάφερε να ανοίξει το σκορ. Συγκεκριμένα, ο Λάιμερ πέρασε μία όμορφη κάθετη στον ξεχασμένο από την άμυνα της Σίτι, Σομποσλάι και ο Ούγγρος πλάσαρε σωστά τον Στέφεν για το 1-0 στο 24ο λεπτό.

Οι «ταύροι» είχαν μεγάλη ευκαιρία να διευρύνουν το προβάδισμά τους, όμως ο Αντρέ Σίλβα δεν κατάφερε να νικήσει από κοντά τον «κίπερ» της Σίτι στο 39’. Δύο λεπτά αργότερα ο Φόντεν σημάδεψε το δοκάρι του Γιουλάτσι από πλάγια θέση ενώ το φάουλ του Κέβιν Ντε Μπρόινε, λίγο πριν τη λήξη του πρώτου ημιρόνου, είχε απάντηση από τον Ούγγρο τερματοφύλακα.

Η Λειψία έριξε το ρυθμό της στο δεύτερο μέρος γνωρίζοντας πως έχει εξασφαλίσει ήδη την 3η θέση του ομίλου, καθώς την ίδια ώρα η Παρί Σεν Ζερμέν βρισκόταν ήδη στο 3-0 απέναντι στην Κλαμπ Μπριζ.

Η Σίτι προσπάθησε να δημιουργήσει ευκαιρίες, κυρίως με την έκρηξη του νεοεισελθόντα Ραχίμ Στέρλινγκ ωστόσο οι γηπεδούχοι ήταν αυτοί που βρήκαν το γκολ. Στην πρώτη τους τελική στο δεύτερο ημίχρονο, στο 71’, ο Αντρέ Σίλβα πλάσαρε σωστά τον Στέφεν για το 2-0, με την άμυνα της Σίτι να είναι εκτός θέσης καθ’ όλη τη διάρκεια της φάσης.

Οι «πολίτες» μείωσαν στο σκορ στο 77’, με τον Ζιντσένκο να σεντράρει από τα αριστερά και τον Μαχρέζ να σκοράρει από κοντά με μία όμορφη κεφαλιά. Πάνω που η Μάντσεστερ Σίτι είχε ανεβάσει την απόδοση της, ο Κάιλ Γουόκερ κλώτσησε τον Αντρέ Σίλβα χωρίς να έχει πρόθεση να βρει τη μπάλα με αποτέλεσμα  ο πολύπειρος μπακ να νατικρίσει την κόκκινη κάρτα στο 82ο λεπτό.

Το αριθμητικό πλεονέκτημα δεν βοήθησε τους παίκτες του Πεπ Γκουαρδιόλα, με το 2-1 να παραμένει μέχρι το τέλος, τους «πολίτες» να συνεχίζουν στους «16» του Τσάμπιονς Λιγκ και τη Λειψία να συνεχίζει το ευρωπαϊκό της ταξίδι στο Γιουρόπα Λιγκ.

Στο άλλο παιχνίδι του ομίλου η Παρί Σεν Ζερμέν δεν είχε πρόβλημα απέναντι στην Κλαμπ Μπριζ και επικράτησε με το ευρύ 4-1, κερδίζοντας την πρόκριση στα νοκ-άουτ του θεσμού.

 
 
 

 


Η βαθμολογία του Α' ομίλου:

1. Μάντσεστερ Σίτι 12

2. Παρί Σεν Ζερμέν 11

3. Λειψία 7

4. Κλαμπ Μπριζ 4

 

Στράτος Μαρίνος